Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de budinca de portocale cu sange

Budinci aburite cu portocale sanguine și marmeladă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8
  • Uşor

Portocalele sanguine au un sezon foarte scurt spre sfârșitul iernii, așa că profitați la maximum de ele cât puteți. Această budincă delicioasă, ușoară, aburită, lasă aroma lor să strălucească.


Încercați aceste budinci aburite cu portocale sanguine, apoi verificați buretele nostru de gem de zmeură, budinca de mere, budinca de sirop și mai multe rețete de deserturi delicioase.

Ingrediente

  • marmeladă 10 linguri
  • sirop auriu 8 linguri
  • portocale sanguine 2, apoi decojite și tăiate felii
  • făină auto-crescătoare 150 g
  • migdale macinate 75 g
  • zahăr tos auriu 150 g
  • bicarbonat de sodiu 1 lingura
  • ouă 3
  • unt 150 g, topit
  • iaurt grecesc 200 g
  • cremă sau cremă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune câte 1 lingură de marmeladă și sirop de aur în 8 mini lighene de budincă. Tăiați o felie de portocală sanguină pentru a se potrivi la baza fiecăreia și împingeți-o.

  • Pasul 2

    Amestecați ingredientele uscate împreună, apoi adăugați ouăle, untul, iaurtul și marmelada rămasă, împreună cu coaja de portocală. Pune-le în lighere până la aproximativ trei sferturi, apoi pune-le într-o tavă mică și pune-le la cuptor. Turnați suficientă apă clocotită în tavă pentru a inunda baza. (Acest lucru va împiedica fundul ligheanelor să se încălzească prea mult.) Coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când o frigărui înfiptă în mijlocul budincilor iese curată.

  • Pasul 3

    Întoarceți budincile pe farfurii și serviți cu feliile de portocale rămase și smântână sau cremă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 527
  • Gras 25.6g
  • Saturate 12.5g
  • Carbohidrați 64,8g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 8.6g
  • Sare 1.1g
#Budinci #aburite #portocale #sanguine #și #marmeladă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *