Skip to content

Tipul bucătăriei:

8089

burete de melasă de modă veche

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Nu poți învinge acest budin clasic aburit pentru un gust de nostalgie! Serviți cu cremă cremoasă pentru o iarnă veselă.


Ingrediente

  • sirop auriu 3 linguri, plus suplimentar pentru burniță
  • firimituri de pâine 1 lingura
  • coniac o stropire
  • unt nesarat 175g, plus extra pentru ungere
  • zahăr tos auriu 175 g
  • lămâie 1, zestă
  • ouă 3, bătut
  • făină auto-crescătoare 175 g
  • lapte 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Ungeți un lighean de budincă de 1 litru. Într-un castron, amestecați 3 linguri de sirop auriu cu pesmet și un strop de coniac, apoi turnați în lighean.

  • Pasul 2

    Bateți untul nesărat cu zahărul tos auriu și coaja de 1 lămâie până devine ușor și pufos, apoi adăugați treptat ouăle bătute. se adauga faina auto-crescata, apoi se adauga laptele.

  • Pasul 3

    Turnați amestecul în ligheanul de budincă. Acoperiți cu un strat dublu de folie unsă cu unt și hârtie de copt, făcând un pliu în centru pentru a lăsa budinca să crească. Legați bine folia cu sfoară, apoi puneți-l într-un vas cu abur sau într-o tigaie mare care conține suficientă apă fierbinte ușor pentru a ajunge la jumătatea ligheanului. Se fierbe la abur timp de 1 oră și jumătate. Se răstoarnă într-un vas de servire și se servește cu un plus de sirop auriu presărat.

#burete #melasă #modă #veche
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *