Tipul bucătăriei:
burete de melasă de modă veche
- serveste 4
- Uşor
Nu poți învinge acest budin clasic aburit pentru un gust de nostalgie! Serviți cu cremă cremoasă pentru o iarnă veselă.
Ingrediente
- sirop auriu 3 linguri, plus suplimentar pentru burniță
- firimituri de pâine 1 lingura
- coniac o stropire
- unt nesarat 175g, plus extra pentru ungere
- zahăr tos auriu 175 g
- lămâie 1, zestă
- ouă 3, bătut
- făină auto-crescătoare 175 g
- lapte 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți un lighean de budincă de 1 litru. Într-un castron, amestecați 3 linguri de sirop auriu cu pesmet și un strop de coniac, apoi turnați în lighean.
-
Pasul 2
Bateți untul nesărat cu zahărul tos auriu și coaja de 1 lămâie până devine ușor și pufos, apoi adăugați treptat ouăle bătute. se adauga faina auto-crescata, apoi se adauga laptele.
-
Pasul 3
Turnați amestecul în ligheanul de budincă. Acoperiți cu un strat dublu de folie unsă cu unt și hârtie de copt, făcând un pliu în centru pentru a lăsa budinca să crească. Legați bine folia cu sfoară, apoi puneți-l într-un vas cu abur sau într-o tigaie mare care conține suficientă apă fierbinte ușor pentru a ajunge la jumătatea ligheanului. Se fierbe la abur timp de 1 oră și jumătate. Se răstoarnă într-un vas de servire și se servește cu un plus de sirop auriu presărat.