Tipul bucătăriei:
Caise vanilie coapte
- serveste 4
- Uşor
Caisele joacă rolul principal în acest desert însorit. Perfect pentru a distra prietenii și familia, acest desert proaspăt este minunat de simplu de făcut.
Ingrediente
- unt nesarat pentru farfurie
- caise 800 g, înjumătățit și împroșcat cu pietre
- zahăr tos auriu 2 linguri
- lămâie necerată 1, suc și zgâriat în fâșii
- pastaie de vanilie 1
- vin alb dulce 200 ml, cum ar fi moscatul
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Se unge cu unt interiorul unui vas rezistent la cuptor și se adaugă caisele, tăiate în sus, într-un singur strat și se împrăștie zahărul. Adăugați sucul de lămâie și coaja.
-
Pasul 2
Împărțiți păstaia de vanilie în jumătate și puneți-o printre fructe. Se toarnă peste vinul dulce și se gătește pe raftul din mijloc al cuptorului aproximativ 40 de minute până când fructele sunt fragede și lichidul redus la un sirop. Se serveste cald cu inghetata de vanilie sau cu crème fraîche.
#Caise #vanilie #coapte