Tipul bucătăriei:
Caramel de alune si susan
- face 20
- Uşor
Aceste dulciuri caramel crocante sunt ușor de făcut și cel mai bine sunt servite cu o linguriță generoasă de înghețată de vanilie sau cadou. Faceți o mulțime, deoarece vor fi populare.
Încercați aceste caramele crocante cu alune și susan, apoi verificați și prăjiturile și prăjiturile noastre delicioase cu caramel.
Ingrediente
- alune decojite 150 g
- seminte de susan 50 g
- zahăr tos auriu 200 g
Metodă
-
Pasul 1
Tapetați o tavă mare cu pergament de copt. Puneți alunele pe o masă și tocați grosier.
-
Pasul 2
Puneți nucile într-o tigaie uscată și prăjiți la foc mediu aproximativ 5 minute, amestecând regulat până se rumenesc frumos. Pune într-un castron. Puneți semințele de susan în aceeași tigaie și prăjiți exact în același mod, amestecând regulat până devin aurii. Se amestecă cu alunele.
-
Pasul 3
Puneți zahărul într-o cratiță medie și turnați peste apă cât să o acopere. Se pune la foc mic si se amesteca pana se dizolva zaharul in apa calda. Creșteți focul la mediu și fierbeți siropul de zahăr timp de 8-10 minute, fără a amesteca, până capătă o culoare aurie de caramel. Rotiți siropul în jurul tigaiei de câteva ori în timp ce se fierbe pentru a preveni să se ardă.
-
Pasul 4
De îndată ce capătă culoarea teracotei glazurate, se ia de pe foc și, lucrând rapid, se amestecă nucile și semințele, asigurându-se că toate sunt acoperite uniform cu caramel. Ai grija ca caramelul va fi extrem de fierbinte. Puneți linguri de nuci pe tava pregătită și lăsați să se întărească cel puțin o oră.
-
Pasul 5
Înfășurați în hârtie cerată și depozitați într-o tavă ermetică. Cel mai bine se consumă în 3 zile, deoarece vor începe să se înmoaie.
Informatii nutritionale
- Kcals 115
- Gras 6.9g
- Carbohidrați 12.2g
- Fibră 0,8g
- Proteină 1.7g