Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de caramele cu alune si susan

Caramel de alune si susan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 20
  • Uşor

Aceste dulciuri caramel crocante sunt ușor de făcut și cel mai bine sunt servite cu o linguriță generoasă de înghețată de vanilie sau cadou. Faceți o mulțime, deoarece vor fi populare.


Încercați aceste caramele crocante cu alune și susan, apoi verificați și prăjiturile și prăjiturile noastre delicioase cu caramel.

Ingrediente

  • alune decojite 150 g
  • seminte de susan 50 g
  • zahăr tos auriu 200 g

Metodă

  • Pasul 1

    Tapetați o tavă mare cu pergament de copt. Puneți alunele pe o masă și tocați grosier.

  • Pasul 2

    Puneți nucile într-o tigaie uscată și prăjiți la foc mediu aproximativ 5 minute, amestecând regulat până se rumenesc frumos. Pune într-un castron. Puneți semințele de susan în aceeași tigaie și prăjiți exact în același mod, amestecând regulat până devin aurii. Se amestecă cu alunele.

  • Pasul 3

    Puneți zahărul într-o cratiță medie și turnați peste apă cât să o acopere. Se pune la foc mic si se amesteca pana se dizolva zaharul in apa calda. Creșteți focul la mediu și fierbeți siropul de zahăr timp de 8-10 minute, fără a amesteca, până capătă o culoare aurie de caramel. Rotiți siropul în jurul tigaiei de câteva ori în timp ce se fierbe pentru a preveni să se ardă.

  • Pasul 4

    De îndată ce capătă culoarea teracotei glazurate, se ia de pe foc și, lucrând rapid, se amestecă nucile și semințele, asigurându-se că toate sunt acoperite uniform cu caramel. Ai grija ca caramelul va fi extrem de fierbinte. Puneți linguri de nuci pe tava pregătită și lăsați să se întărească cel puțin o oră.

  • Pasul 5

    Înfășurați în hârtie cerată și depozitați într-o tavă ermetică. Cel mai bine se consumă în 3 zile, deoarece vor începe să se înmoaie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 115
  • Gras 6.9g
  • Carbohidrați 12.2g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 1.7g
#Caramel #alune #susan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *