Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de carne tocata

Carne tocată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Carnea tocată de casă este ușor de făcut, are un gust minunat și este baza pentru o mare parte din coacerea noastră de Crăciun. Această rețetă face șase borcane. Oferă câteva borcane prietenilor și familiei și folosește restul pentru a face budincă de Crăciun, tort de Crăciun și plăcinte tocate.


Încercați această rețetă de carne tocată, apoi verificați plăcintele noastre clasice, prăjitura de Crăciun, budinca de Crăciun și alte rețete de copt de Crăciun.

Ingrediente

  • merele 3, fără miez și tocate mărunt
  • fructe uscate amestecate (Îmi plac fructele de viță uscate sănătoase Waitrose) 500g
  • coaja confiata 100 g bucată tocată fin sau coajă amestecată gata tocată
  • migdale albite 60 g, tocat
  • zahăr ușor muscovado 175 g
  • portocale 1, cu coaja si zeama
  • lămâie 1, cu coaja si zeama
  • condiment amestecat măcinat 2 lingurite
  • scorțișoară măcinată ½ linguriță
  • nucşoară un grătar bun
  • coniac sau rom 5 linguri
  • unt nesarat 150 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pune toate, cu excepția untului, într-un bol, acoperă și lasă peste noapte la macerat.

  • Pasul 2

    A doua zi, sterilizați șase borcane de 350 ml și capacele acestora, spălându-le bine în apă fierbinte cu săpun, clătiți cu apă curată foarte fierbinte și uscandu-le la cuptorul mic.

  • Pasul 3

    În timp ce borcanele se usucă, puneți amestecul de fructe într-o tavă și încălziți-l în același cuptor mic timp de 15-20 de minute. Topiți untul și amestecați-l prin fructele încălzite. Împărțiți amestecul între borcanele fierbinți și puneți capacele. Se lasa la racit. Acestea se vor păstra până la 6 luni într-un loc răcoros și întunecat.

  • Pasul 4

    Pentru a face un tort de Crăciun, tapetați și ungeți o tavă adâncă de 20 cm. se amestecă 200g făină auto-levantă, 150g zahăr muscovado ușor, 150g unt moale și 3 ouă cu 1 borcan de carne tocată, 150g amestec de smochine uscate tocate, merisoare și cireșe și 1 cuvă de cireșe glacé. Se pune in tava si se coace la 170C/ventilator 150C/gaz 3 timp de 2 ore, sau pana la mijloc se simte elastic. Se răcește în tavă timp de 30 de minute înainte de a se răci complet. Decorați cu fructe uscate și nuci și ungeți cu dulceață de caise sau decorați cu marțipan și glazură.

  • Pasul 5

    Pentru a face o budincă de Crăciun, amestecați 1 borcan de carne tocată cu 100 g unt ras, 200 g făină auto-crescătoare, 200 g zahăr brun închis, 4 linguri sirop auriu, 4 linguri vin de ghimbir, 1 măr ras, 2 bile de ghimbir tulpină tocată în sirop, 2 ouă și 100 g sultane. Se pune într-un lighean de budincă de 1,5 litri (sau 2 mai mici) acoperit cu hârtie de hârtie și folie și se fierbe la abur timp de 2 ore și jumătate sau până când este fiert (testați cu o frigărui). Continuați să fierbeți la aburi dacă doriți ca budinca să se întunece.

  • Pasul 6

    Pentru a face plăcinte tocate, întindeți 500 g de prăjitură sau foietaj până la grosimea unei monede de 1 GBP și întindeți 12 cercuri de aproximativ 8 cm, pentru a alinia 8 găuri pentru chifle. Pune câte o lingură mică de carne tocată în fiecare (nu se umple prea mult sau vor exploda). Ștampilați 12 rondele puțin mai mici pentru capace. Sigilați capacele cu puțin ou bătut și apoi ungeți capacele cu ou bătut – stropiți cu zahăr tos auriu dacă doriți. Coacem la 200C/ventilator 180C/gaz 6 timp de 15-20 minute sau pana cand aluatul este auriu si fiert. Acestea se vor îngheța gătite sau nefierte; pentru a găti din congelat folosiți aceeași temperatură timp de 30 de minute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 99
  • Gras 3.8g
  • Carbohidrați 15.5g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 0,7g
  • Sare 0,04g
#Carne #tocată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *