Tipul bucătăriei:
Cartofi copți cu sare cu creveți și jalapeño și unt de coriandru
- serveste 4
- Puțin efort
Îți plac cartofii jachete? Stropirea acestor cartofi copți cu sare de mare ajută la cromarea pielii și intensifică aroma. Oferă-ți cartofului jachetă o întorsătură Tex Mex cu o umplutură de jalepeno picant, coriandru și creveți.
Ingrediente
- coacerea cartofilor 4
- fulgi de sare de mare
- unt 75g, moale
- eşalotă 2, tocate fin
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ardei jalapeño 2 linguri, tocate
- lămâie verde 1, cu coaja si zeama
- coriandru un buchet mic, tocat
- creveți mici decojiți și fierți 175 g
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se intepa cartofii cu o furculita, se presara sare de mare si se dau la cuptor. Coaceți timp de o oră sau până când pielea este crocantă și cartofii sunt gătiți.
-
Pasul 2
Amestecați untul înmuiat cu eșalota și usturoiul – cel mai simplu mod de a face acest lucru este să bateți mai întâi untul până devine cremos. Adăugați ardeii jalapeño, coaja de lămâie, coriandru și niște condimente.
-
Pasul 3
Când cartofii sunt fierți, împărțiți-i în centru, împărțiți creveții între ei și apoi puneți cu lingură untul deasupra. Se da din nou la cuptor pentru cateva minute, se stoarce peste sucul de lamaie apoi se serveste.
Informatii nutritionale
- Kcals 429
- Gras 17.1g
- Carbohidrați 54.1g
- Fibră 6.9g
- Proteină 14.2g
- Sare 4.8g