Skip to content

Tipul bucătăriei:

Prăjiți cartofi acoperiți cu pesmet

Cartofi fripți acoperiți cu firimituri

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Acești cartofi pot fi pregătiți, acoperiți și păstrați la frigider până la 48 de ore. Și chiar sunt la fel de bune pe cât sună. De ce să nu le dai o încercare de Crăciun?


Încercați acești cartofi prăjiți cu grăsime de gâscă, apoi verificați cele mai bune rețete de cartofi prăjiți, cartofi prăjiți cu grăsime de gâscă, cartofi prăjiți cu parmezan și cartofi fripți.

Ingrediente

  • Cartofi King Edward sau Desirée 2,5 kg
  • făină simplă 150 g
  • ouă 2-3, batut cu furculita
  • pesmet alb uscat 250 g
  • grasime de gasca/rata sau ulei de floarea soarelui
  • unt 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Curățați cartofii și tăiați-i în jumătăți sau sferturi dacă sunt mari. Aduceți o cratiță mare cu apă la fiert, adăugați puțină sare, apoi turnați cartofii în tigaie. Se aduce din nou la fierbere și se fierbe timp de 5 minute după ce apa fierbe din nou. Scurgeți bine cartofii și lăsați în strecurătoare să se usuce la abur.

  • Pasul 2

    Asezonați bine făina și turnați-o pe o farfurie. Răsturnați oul pe altul și jumătate din pesmet pe o treime – este o idee bună să începeți cu doar jumătate din pesmet, astfel încât să nu devină prea oua pe măsură ce le acoperiți – pe măsură ce scăpați, puneți mai mult. La rândul său, se ia fiecare cartof și se tavă în făina condimentată pentru a se acoperi, apoi se scutură excesul. Repetați cu oul și, la final, pesmeturile pentru a acoperi fiecare spud. Asezati pe 1 sau 2 tavi tapetate cu hartie de copt.

  • Pasul 3

    Pentru a frige, încălziți cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Topiți 5 linguri de grăsime de gâscă/rață sau ulei de floarea-soarelui într-o cratiță mică cu untul până se amalgamează complet. Peste cartofii cu lingura, intoarcendu-i usor, astfel incat toate pesmeturile sa fie acoperite. Se condimentează generos cu sare de mare și se prăjește, întorcându-se o dată, timp de 50 de minute, până devin aurii și crocante.

Informatii nutritionale

  • Kcals 537
  • Gras 13.7g
  • Carbohidrați 87,9g
  • Fibră 5.8g
  • Proteină 12.6g
  • Sare 0,9g
#Cartofi #fripți #acoperiți #firimituri
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *