Tipul bucătăriei:
Cartofi noi gătiți într-o pungă cu unt de plante
- serveste 4
- Uşor
Cartofii mici de sezon nou au nevoie de un tratament simplu – gătirea lor într-o pungă le infuzează cartofii cu toate aromele ierburi, untoase. Perfect ca garnitură cu pește proaspăt sau afumat, fripturi, șuncă sau cu o simplă salată verde.
Metodă
-
Pasul 1
pune untul, ierburile, usturoiul și lămâia într-un robot de bucătărie și asezonează bine. se mixează până se combină apoi se pune pe o foaie de folie alimentară și se răsucește în formă de cârnați. înfășurați în folie și congelați. untul se va păstra la congelator câteva săptămâni – doar tăiați felii pentru a le folosi când aveți nevoie de ele.
-
Pasul 2
se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. se iau 4 bucati de pergament de copt. pune un sfert din cartofi pe o foaie de pergament. acoperiți cu câteva felii de unt de plante. îndoiți peste pergament și îndoiți marginile pentru a face o colet. repetați pentru celelalte trei parcele. se pune pe o tava de copt si se fierbe 30-40 de minute. se serveste in punga.