Tipul bucătăriei:
Ceai de turmeric chai
- servește 2
- Uşor
Se spune că turmericul are proprietăți antiinflamatorii și anti-oxidante și a fost folosit ca medicament culinar în India de secole. Acest ceai chai este foarte simplu de făcut și perfect dacă aveți resturi de curcuma
Ingrediente
- apă 500 ml
- ghimbir 3 felii
- curcumă 3 felii
- păstăi de cardamon 2, zdrobit
- cuișoare 3
- semințe de fenicul o ciupitura
- lapte de migdale opțional
- Miere opțional
Metodă
-
Pasul 1
Pune apă într-o tigaie. Adaugă ghimbir, curcumă, zdrobit păstăi de cardamom, cuișoare și un vârf de semințe de fenicul.
-
Pasul 2
Se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară în căni și se bea așa cum este sau se adaugă lapte de migdale și Miere, dacă vrei.
#Ceai #turmeric #chai