Tipul bucătăriei:
Chipjeli cu banane și rom
- face 20-30
- Uşor
Încercați această gustare dulce populară franțuzească din Caraibe, savurată duminica în timpul carnavalului. Credem că sunt delicioase în orice perioadă a anului
Această rețetă de friței cu banane, cunoscută în Caraibele franceze drept „banane beignets”, provine de la Creole Kitchen de Vanessa Bolosier (Pavilion, 25 GBP). Vanessa spune: „Carnavalul înseamnă prăjituri dulci. Acestea sunt servite în fiecare duminică pe tot parcursul lunii ianuarie și până în Miercurea Cenușii. Îmi place să adaug o lingură de nucă de cocos deshidratată neîndulcită la fritjeliile mele cu banane, pentru a adăuga textura.”
Ingrediente
- banane coapte 4
- zahăr granulat auriu 60 g
- ouă 2
- nucă de cocos uscată 1 lingura (optional)
- făină simplă 125 g
- praf de copt 1 lingura
- pastaie de vanilie 1, tăiat în jumătate pe lungime
- lămâie verde 1, zestă
- scorțișoară măcinată 1 praf
- nucșoară măcinată 1 praf
- rom alb 1 lingura
- ulei de floarea soarelui
- zahăr pudră 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Curățați bananele, puneți-le într-un castron și zdrobiți-le cu o furculiță. Se amestecă zahărul și ouăle, apoi nuca de cocos (dacă se folosește), făina și praful de copt. Folosind un cuțit mic, răzuiți semințele de pe păstaia de vanilie și adăugați-le la amestec, apoi amestecați coaja de lămâie, scorțișoară, nucșoară și rom.
-
Pasul 2
Într-o tigaie adâncă, încălziți puțin ulei (umpleți o tigaie cu cel mult 1/3 plină) la foc mediu până ajunge la 180C, sau până când un cub de pâine se rumenește în 30-40 de secunde. Asigurați-vă că uleiul nu se încălzește prea mult și începe să fumeze. Puneți ușor linguri de aluat în ulei și gătiți timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte, întorcându-le din când în când, până devine auriu închis peste tot.
-
Pasul 3
Scoateți prăjiturile din ulei și scurgeți-le pe prosoape de hârtie. Se presară cu zahăr pudră și se servește fierbinte.