Skip to content

Tipul bucătăriei:

985

cizmar de Damson

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Gătitul eliberează aromele acidulate ale prunei damson, făcând-o candidatul perfect pentru un cizmar ceresc. Delicios cu un pumn de crème fraîche.


Faceți acest cizmar de damson reconfortant, apoi verificați dulceața de damson, felia de damson, ginul de sloe și mai multe rețete de toamnă.

Ingrediente

  • damsons 1 kg
  • zahăr tos auriu 100 g

cizmar

  • unt 80 g, racit si taiat cubulete
  • auto-ridicare făină 200g
  • zahăr tos auriu 100 g
  • zară sau lapte 150 ml
  • alune sau nuci o mână, tocată grosier

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Pune damsons într-o tavă de copt de 1 litru și presară zahăr.

    Pune vasul la cuptor în timp ce faci cizmarul.

  • Pasul 2

    Pentru a face cizmarul, amestecați untul, făina și zahărul și un praf de sare până la pesmet fin într-un robot de bucătărie. Amestecați zarul sau laptele pentru a obține un aluat foarte moale, care se poate utiliza cu o lingură.

    Scoateți vasul de copt din cuptor și puneți cu lingură bucăți de aluat peste damson, presărați cizmarul cu nuci și coaceți timp de 30-35 de minute sau până când amestecul de damson clocotește și cizmarul este gătit – testați-l cu o frigărui pe măsură ce ar fi un tort.

    Serviți cu cremă sau cremă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 437
  • Gras 14.4g
  • Saturate 7.3g
  • Carbohidrați 76.1g
  • Fibră 4g
  • Proteină 5.4g
  • Sare 0,56g
#cizmar #Damson
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *