Tipul bucătăriei:
Cocktail italicus spritz
- servește 1
- Uşor
Cu note de lavandă, trandafir și citrice coapte, acest cocktail floral răcoritor este o băutură de petrecere de vară foarte ușoară
Dacă un lucru pe care britanicii ar trebui să-l luăm din cultura italiană, este ora de aperitiv. Acum este mai ușor ca niciodată, deoarece guru-ul britanic al spirtoaselor italiene, Giuseppe Gallo, a lansat Italicus pentru a revigora Rosolio di Bergamotto, un spirit aperitiv demult uitat cu un ABV de 20%.
Produs la o distilerie de familie înființată în 1906 în Moncalieri, Torino, Italicus promovează fructele bergamote (aroma distinctivă a ceaiului gri Earl) și are note de trandafir, lavandă și citrice coapte cu mirodenie florală pe finisaj. Perfect acoperit cu prosecco. 30,25 GBP / 70cl, thewhiskyexchange.com
Încercați și mai multe cocktailuri clasice italiene, cum ar fi cele mai bune rețete de cocktailuri Campari, un spritz venețian elegant sau o rețetă tradițională de negroni.
Ingrediente
- Italicus 50 ml
- prosecco a completa
- măsline verzi fără sâmburi 3
Metodă
-
Pasul 1
Umpleți un pahar cu gheață, turnați peste Italicus, acoperiți cu prosecco și adăugați măslinele pe un băț de cocktail pentru a servi.