Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Conopida friptă Chermoula

Conopida friptă Chermoula

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 2
  • Uşor

Această conopidă friptă chermoula este vegetariană, fără gluten și gata în mai puțin de o oră. Cumpărați caulis de dimensiuni individuale, deoarece serviți câte unul de persoană


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • conopide 2 întregi foarte mici, tăiate
  • tahini 2 linguri
  • iaurt natural 2 linguri
  • semințe de dovleac 1 lingură, prăjită

Chermoula

  • patrunjel cu frunze plate o mână, tocată mărunt
  • coriandru o mână, tocată mărunt
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • boia afumată 1 linguriță
  • chimen măcinat 1 linguriță
  • lămâie 1, zestrat și suc
  • ulei de masline

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face chermoula, amestecați ierburile, usturoiul, condimentele, coaja de lămâie și sucul cu 3 linguri de ulei și un praf bun de sare.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Periați caulisul cu ulei și condimentați apoi puneți-l pe o tavă de copt și prăjiți-l timp de 30-40 de minute sau până se înmoaie. Scoateți, lingurați peste chermoula și lăsați să stea 5 minute.

  • Pasul 3

    Între timp, amestecați tahiniul și iaurtul cu suficientă apă pentru a face un sos care se poate picura și condimentați. Ridicați conopidele pe farfurii, stropiți-le cu sosul tahini, apoi terminați cu o împrăștiere de semințe de dovleac prăjite.

Informatii nutritionale

  • Kcals 524
  • Gras 42.6g
  • Saturează 6.8g
  • Carbohidrați 16.1g
  • Zaharuri 10.8g
  • Fibră 8g
  • Proteină 15.2g
  • Sare 0,1g
.
#Conopida #friptă #Chermoula
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *