Tipul bucătăriei:
Conopida friptă Chermoula
- face 2
- Uşor
Această conopidă friptă chermoula este vegetariană, fără gluten și gata în mai puțin de o oră. Cumpărați caulis de dimensiuni individuale, deoarece serviți câte unul de persoană
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- conopide 2 întregi foarte mici, tăiate
- tahini 2 linguri
- iaurt natural 2 linguri
- semințe de dovleac 1 lingură, prăjită
Chermoula
- patrunjel cu frunze plate o mână, tocată mărunt
- coriandru o mână, tocată mărunt
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- boia afumată 1 linguriță
- chimen măcinat 1 linguriță
- lămâie 1, zestrat și suc
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face chermoula, amestecați ierburile, usturoiul, condimentele, coaja de lămâie și sucul cu 3 linguri de ulei și un praf bun de sare.
-
Pasul 2
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Periați caulisul cu ulei și condimentați apoi puneți-l pe o tavă de copt și prăjiți-l timp de 30-40 de minute sau până se înmoaie. Scoateți, lingurați peste chermoula și lăsați să stea 5 minute.
-
Pasul 3
Între timp, amestecați tahiniul și iaurtul cu suficientă apă pentru a face un sos care se poate picura și condimentați. Ridicați conopidele pe farfurii, stropiți-le cu sosul tahini, apoi terminați cu o împrăștiere de semințe de dovleac prăjite.
Informatii nutritionale
- Kcals 524
- Gras 42.6g
- Saturează 6.8g
- Carbohidrați 16.1g
- Zaharuri 10.8g
- Fibră 8g
- Proteină 15.2g
- Sare 0,1g