Tipul bucătăriei:
Cordial de ghimbir rapid
- face aproximativ 2 litri
- Uşor
A-ți crea un cordial poate părea complicat, dar nu ar putea fi mai ușor. Acest soi de ghimbir face baza pentru o băutură răcoritoare de vară sau un cocktail
Încercați cordialul nostru de ghimbir, apoi consultați rețeta noastră cordială de coacăze negre și mai multe idei cordiale de vară.
Ingrediente
- ghimbir de rădăcină 200g
- lămâie 1
- zahăr tos auriu 600g
- acid citric 15g (cumpărați de la chimiști)
Metodă
-
Pasul 1
Rupeti ghimbirul in bucati mari si curatati coaja. Tăiați felii subțiri și puneți într-o tigaie mare. Curățați coaja de lămâie în fâșii largi și adăugați-o în tigaie împreună cu sucul. Se acoperă cu 1,5 litri de apă. Se amestecă zahărul și se fierbe la foc mic timp de 3-4 minute până se dizolvă zahărul.
-
Pasul 2
Se aduce la fierbere și se fierbe aproximativ 40 de minute sau până când ghimbirul este foarte moale și lichidul s-a redus la un sirop subțire. Dacă devine prea gros amestecați în puțină apă fiartă.
-
Pasul 3
Scoateți tigaia de pe foc și amestecați acidul citric. Se strecoară printr-o pâlnie căptușită cu muselină curată într-o sticlă sterilizată.
-
Pasul 4
Rămâneți până se răcește, apoi sigilați bine și etichetați. A se păstra la frigider, se utilizează în termen de 3 luni.
Informatii nutritionale
- Carbohidrați 15.8g