Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de bezele Cassis cu crema de sampanie

Coroana Pavlova

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această coroană de bezea de cassis cu cremă de șampanie este un adevărat desert spectaculos, dar este ușor de făcut pentru sezonul sărbătorilor. Un desert uimitor de Crăciun decorat cu cireșe și frunze de mentă.


Încercați această coroană impresionantă de pavlova de Crăciun, apoi consultați-ne profiterole, fleac de sherry, jurnalul de Crăciun și altele Idei de deserturi de Craciun.

Căutați mai multe rețete de pavlova? Consultați pavlova noastră clasică, pavlova Pădurea Neagră, pavlova de ciocolată Baileys și multe altele.

Ingrediente

  • albușuri de ouă 225ml (aproximativ 6 ouă) sau folosiți o cutie de albuș, la temperatura camerei
  • zahăr tos alb 350 g
  • otet de vin alb 1 lingura
  • cassis 50 ml, plus mai mult pentru decor
  • Cireșe luxardo maraschino (acestea sunt un roșu mai închis)
  • frunze de mentă înghețate (muiat în albuș și apoi în zahăr tos și lăsat să se usuce)
  • crema dubla 300 ml
  • şampanie sau vin spumant

CREMA DE SAMPANIE

  • crema dubla 300 ml
  • şampanie (sau alt vin spumant) 150 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 150C/ventilator 130C/gaz 2. Bateți spumă albușurile într-un mixer până se formează vârfuri tari, apoi adăugați zahărul câteva linguri o dată. Odată ce a fost amestecat tot zahărul, continuați să bateți încă 5 minute, apoi adăugați oțetul. Ar trebui să aveți o bezea foarte groasă, lucioasă.

  • Pasul 2

    Folosind o lingură mare de servire și o spatulă, împingeți linguri de bezea la intervale de timp pe 2 foi de copt tapetate cu hârtie de copt – ar trebui să cadă de pe lingură în forme ovale. Stropiți rapid cassis peste bezele cu ajutorul unui ulcior cu buza de turnare îngustă și introduceți tăvile direct în cuptor. Coaceți timp de 5 minute, apoi reduceți căldura la 120C/ventilator 100C/gaz 1/2 și gătiți încă 30 de minute, sau până când au crescut și se simt întărite. Opriți cuptorul și lăsați-le timp de 30 de minute înainte de a se răci.

  • Pasul 3

    Pentru a face crema de șampanie, bateți frișca până la vârfuri moi, apoi amestecați șampania. Pentru asamblare, aranjați bezeaua pe un platou de servire folosind crema pentru a le fixa pe loc. Mai puneți niște smântână între bezele, apoi stropiți peste mai mult cassis și ungeți cu cireșe și frunze de mentă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 417
  • Gras 20.2g
  • Saturate 12.5g
  • Carbohidrați 49,6g
  • Fibră 0,2g
  • Proteină 3.2g
  • Sare 0,2g
#Coroana #Pavlova
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *