Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de cocktail de Craciun

Crăciun elit

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Un cocktail de șampanie cu diferențe de culori cu adevărat frumos inventat de legendarul Salvatore Calabrese. Dacă nu găsiți fraise de bols, puteți folosi un alt lichior, cum ar fi crème de cassis


Ingrediente

  • tulpini de coacăze roșii 30 (20 pentru cocktailuri, 10 pentru decor)
  • albus de ou 1, temperatura camerei (opțional)
  • zahăr pudră 2 linguri
  • suc de merișoare 150 ml
  • suc de lămâie 2½ linguriță
  • fraise de bois (lichior de căpșuni sălbatice)
  • vodcă 250 ml (Salvatore folosește marca Elit, votca simplă va face)
  • Șampanie 2-3 sticle răcite, în funcție de dimensiunea paharelor

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați 10 tulpini de coacăze roșii în albuș, pudrați cu zahăr tos pentru a crea un efect de înghețat și lăsați-le deoparte la uscat (nu le păstrați la frigider deoarece efectul se va pierde), sau lăsați-le simple dacă preferați.

  • Pasul 2

    Puneți restul de 20 de tulpini de coacăze roșii într-un castron și amestecați cu un sucitor pentru a elibera sucul. Adăugați sucul de afine, sucul de lămâie, fraise de bois și vodca. Se amestecă bine, apoi se strecoară printr-o sită de plastic într-un recipient. Păstrați la frigider.

  • Pasul 3

    Când sunteți gata, împărțiți amestecul în mod egal între 10 flute de șampanie, completați foarte încet cu bule (aceasta va păstra ambele lichide separate în pahar) și decorați fiecare pahar cu o tulpină de coacăze roșii.

#Crăciun #elit
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *