Tipul bucătăriei:
Croquetas de chorizo și manchego
- face 30
- Uşor
Puteți judeca un restaurant de tapas grozav după croquetas – această rețetă o va face pe a dumneavoastră la fel de bună. Preparați amestecul de bază cu o zi înainte, apoi puteți găti croquetas la comandă. Serviți cu un pahar de sherry sau o bere rece ca gheața.
Ingrediente
- unt 75 g
- făină simplă 75 g
- tot laptele 500 ml
- manchego 75g, ras fin
- chorizo într-o bucată 150g, tăiate cubulețe mici
- ouă 3, bătut
- pesmet uscat 200 g
- ulei de arahide pentru prăjire adâncă
Metodă
-
Pasul 1
Topiți untul într-o tigaie și amestecați făina pentru a face o pastă groasă.
-
Pasul 2
Amestecați treptat laptele până obțineți un sos omogen. Se fierbe timp de 10-15 minute. Adăugați brânza și amestecați până se topește, apoi adăugați chorizo-ul și condimentați foarte bine. Puneți-l într-o tavă sau vas, răciți, apoi dați la rece complet la frigider. (Acest lucru poate dura 2-3 ore, sau ați putea face acest lucru cu o zi înainte.)
-
Pasul 3
Pune oul pe o farfurie si pesmetul pe alta. Scoateți lingurițe mari de amestec și rulați fiecare într-o minge de aproximativ 3 cm. Rulați biluțele în ou, apoi pesmeturile. Repetați astfel încât să aveți un strat dublu de ou și pesmet.
-
Pasul 4
Umpleți o tigaie 1/3 plină cu ulei și încălziți la 180C (sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde), apoi prăjiți biluțele în reprize timp de 2-3 minute până devin aurii. Scoateți și scurgeți pe hârtie de bucătărie.
Informatii nutritionale
- Kcals 94
- Carbohidrați 6.6g
- Proteină 3.2g
- Gras 6g
- Sare 0,2g
- Saturate 2.9g
- Fibră 0,1g