Tipul bucătăriei:
Cupcakes cu cafea și nuci
- face 12
- Uşor
Prajitura cu cafea si nuca este preferata ceaiului. Cu această rețetă, i-am dat o schimbare modernă, dându-i tratament de cupcake. Puneți glazura la cer pentru o dramă maximă a tortului
Încercați aceste cupcakes cu cafea, apoi consultați mai multe rețete de cupcakes, cum ar fi cupcakes-urile noastre cu ciocolată, cupcakes cu lămâie, cupcakes vegani, prăjituri cu zâne și cupcakes de catifea roșie.
Ingrediente
- nuci 100 g
- zahăr tos auriu 140 g
- lapte 3 linguri, încălzite
- granule de cafea instant 2 lingurite
- unt sărat 100g, moale
- ulei de nucă 2 linguri
- ouă 2
- făină auto-crescătoare 75 g
- făină simplă integrală 75 g
- bicarbonat de sodiu ½ linguriță
- unt nesarat 350g, moale
- zahăr pudră 400 g
- pudră de cacao 2 linguri
- granule de cafea instant 2 linguri (amestecate cu 4 linguri de apa clocotita pentru a se dizolva)
- extract de vanilie 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și tapetează o tavă de brioșe cu 12 găuri cu forme de brioșe. Puneți nucile într-un robot de bucătărie cu aproximativ jumătate din zahăr și amestecați până se toacă foarte fin (ca migdalele măcinate).
-
Pasul 2
Amestecați laptele și cafeaua pentru a dizolva cafeaua (dacă are nevoie de ajutor, puneți-o în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde).
-
Pasul 3
Puneți amestecul de nucă-zahăr, zahărul rămas, cafeaua cu lapte, untul moale, uleiul, ouăle, făina și bicarbonatul într-un castron mare și bateți cu o telul electric până se omogenizează. Împărțiți în cutii apoi coaceți timp de 18 minute, sau până când devine auriu și crește, iar o frigărui înfiptă în centru iese curată. Se răcește timp de 5 minute în tavă, apoi se ridică prăjiturile pe un grătar pentru a se răci complet.
-
Pasul 4
Pentru glazura se pune untul intr-un castron mare si se bate aproximativ 5 minute pana devine palid si cremos. Cerneti zaharul pudra si cacao apoi adaugati cafeaua si vanilia si bateti inca 3-5 minute pana devine foarte pufoasa.
-
Pasul 5
Pentru a decora, puneți glazura într-o pungă mare prevăzută cu o duză stea – pentru glazura noastră cu volan, am folosit o duză Wilton 2D (de la lakeland.co.uk). Deasupra fiecărei prăjituri se pun vârtejuri de glazură, apoi se lasă să se întărească 20 de minute înainte de a o mânca.
Informatii nutritionale
- Kcals 598
- Gras 39.4g
- Saturate 20.5g
- Carbohidrați 55.2g
- Fibră 1.7g
- Proteină 4.7g
- Sare 0,4g