Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Cupcakes cu cafea si nuca

Cupcakes cu cafea și nuci

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Prajitura cu cafea si nuca este preferata ceaiului. Cu această rețetă, i-am dat o schimbare modernă, dându-i tratament de cupcake. Puneți glazura la cer pentru o dramă maximă a tortului


Încercați aceste cupcakes cu cafea, apoi consultați mai multe rețete de cupcakes, cum ar fi cupcakes-urile noastre cu ciocolată, cupcakes cu lămâie, cupcakes vegani, prăjituri cu zâne și cupcakes de catifea roșie.

Ingrediente

  • nuci 100 g
  • zahăr tos auriu 140 g
  • lapte 3 linguri, încălzite
  • granule de cafea instant 2 lingurite
  • unt sărat 100g, moale
  • ulei de nucă 2 linguri
  • ouă 2
  • făină auto-crescătoare 75 g
  • făină simplă integrală 75 g
  • bicarbonat de sodiu ½ linguriță
  • unt nesarat 350g, moale
  • zahăr pudră 400 g
  • pudră de cacao 2 linguri
  • granule de cafea instant 2 linguri (amestecate cu 4 linguri de apa clocotita pentru a se dizolva)
  • extract de vanilie 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 și tapetează o tavă de brioșe cu 12 găuri cu forme de brioșe. Puneți nucile într-un robot de bucătărie cu aproximativ jumătate din zahăr și amestecați până se toacă foarte fin (ca migdalele măcinate).

  • Pasul 2

    Amestecați laptele și cafeaua pentru a dizolva cafeaua (dacă are nevoie de ajutor, puneți-o în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde).

  • Pasul 3

    Puneți amestecul de nucă-zahăr, zahărul rămas, cafeaua cu lapte, untul moale, uleiul, ouăle, făina și bicarbonatul într-un castron mare și bateți cu o telul electric până se omogenizează. Împărțiți în cutii apoi coaceți timp de 18 minute, sau până când devine auriu și crește, iar o frigărui înfiptă în centru iese curată. Se răcește timp de 5 minute în tavă, apoi se ridică prăjiturile pe un grătar pentru a se răci complet.

  • Pasul 4

    Pentru glazura se pune untul intr-un castron mare si se bate aproximativ 5 minute pana devine palid si cremos. Cerneti zaharul pudra si cacao apoi adaugati cafeaua si vanilia si bateti inca 3-5 minute pana devine foarte pufoasa.

  • Pasul 5

    Pentru a decora, puneți glazura într-o pungă mare prevăzută cu o duză stea – pentru glazura noastră cu volan, am folosit o duză Wilton 2D (de la lakeland.co.uk). Deasupra fiecărei prăjituri se pun vârtejuri de glazură, apoi se lasă să se întărească 20 de minute înainte de a o mânca.

Informatii nutritionale

  • Kcals 598
  • Gras 39.4g
  • Saturate 20.5g
  • Carbohidrați 55.2g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 4.7g
  • Sare 0,4g
#Cupcakes #cafea #și #nuci
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *