Tipul bucătăriei:

Dishoom lamb boti kabab

Dishoom’s miel boti kabab

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 6
  • Uşor

Dishoom a devenit sinonim cu mâncarea indiană moreish concepută pentru a fi consumată pe tot parcursul zilei. Nu veți găsi nici un tikka masala aici! Încercați tradiționalul miel boti kababs la cină în seara asta. Această rețetă a fost creată de bucătarul executiv al Dishoom, Naved Nasir


Ingrediente

  • picior de miel dezosat 1 kg, tăiat și tăiat în cuburi
  • unt topit, pentru periaj

Marinadă

  • ghimbir 4cm, ras fin
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • pulbere de ardei iute deggi mirch sau pudră de ardei iute Kashmiri 1 1/2 lingură
  • garam masala 1 linguriță
  • papaya 1/2, decojite, desămânțate și amestecate cu o piure
  • ulei vegetal 50 ml
  • iaurt grecesc 150ml
  • pudră de ardei iute roșu 1 linguriță
  • semințe de chimen o ciupitura
  • chimen grund o ciupitura

A servi

  • frunze de menta tocat
  • lămâie verde obraji sau pene

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă ingredientele pentru marinată, se adaugă mielul și se aruncă bine. Acoperiți și răciți cel puțin 8 ore.

  • Pasul 2

    Încălziți grătarul la mare și frigați mielul, lăsând un spațiu de 2-3 cm între fiecare bucată de carne. Se lasă la grătar timp de 4 minute pe fiecare parte, periat cu unt în mod regulat. Se servește stropit cu frunze de mentă, obraji de tei și o salată de kachumber, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 424
  • Gras 29,8g
  • Saturează 10.9g
  • Carbohidrați 3.5g
  • Zaharuri 3g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 34.6g
  • Sare 0,6g
.
#Dishooms #miel #boti #kabab
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast