Tipul bucătăriei:
Dishoom’s miel boti kabab
- servește 6
- Uşor
Dishoom a devenit sinonim cu mâncarea indiană moreish concepută pentru a fi consumată pe tot parcursul zilei. Nu veți găsi nici un tikka masala aici! Încercați tradiționalul miel boti kababs la cină în seara asta. Această rețetă a fost creată de bucătarul executiv al Dishoom, Naved Nasir
Ingrediente
- picior de miel dezosat 1 kg, tăiat și tăiat în cuburi
- unt topit, pentru periaj
Marinadă
- ghimbir 4cm, ras fin
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- pulbere de ardei iute deggi mirch sau pudră de ardei iute Kashmiri 1 1/2 lingură
- garam masala 1 linguriță
- papaya 1/2, decojite, desămânțate și amestecate cu o piure
- ulei vegetal 50 ml
- iaurt grecesc 150ml
- pudră de ardei iute roșu 1 linguriță
- semințe de chimen o ciupitura
- chimen grund o ciupitura
A servi
- frunze de menta tocat
- lămâie verde obraji sau pene
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă ingredientele pentru marinată, se adaugă mielul și se aruncă bine. Acoperiți și răciți cel puțin 8 ore.
-
Pasul 2
Încălziți grătarul la mare și frigați mielul, lăsând un spațiu de 2-3 cm între fiecare bucată de carne. Se lasă la grătar timp de 4 minute pe fiecare parte, periat cu unt în mod regulat. Se servește stropit cu frunze de mentă, obraji de tei și o salată de kachumber, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 424
- Gras 29,8g
- Saturează 10.9g
- Carbohidrați 3.5g
- Zaharuri 3g
- Fibră 1.7g
- Proteină 34.6g
- Sare 0,6g
#Dishooms #miel #boti #kabab