Tipul bucătăriei:
Fondante de ciocolată neagră cu centre de caramel lichid
- serveste 6
Impresionează-i pe cei dragi cu aceste fondante de ciocolată neagră diabolic de delicioase. Toffee lichid catifelat curge din aceste mini buduri bogate de ciocolată.
Ingrediente
- unt sau cacao pentru prepararea matritelor
- unt nesarat 150 g
- 70% ciocolată neagră 150 g
- ouă 6, (3 întregi plus 3 gălbenușuri)
- zahăr brun ușor moale 150 g
- făină simplă 120 g
- cacao 2 linguri, plus suplimentar pentru praf
- caramele 12, la temperatura camerei (Werther’s Original Chewy Toffees funcționează foarte bine)
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți 6 lighe mici (150 ml) de budincă și pudrați cu pudră de cacao, scuturând excesul. Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4.
-
Pasul 2
Topiți untul și ciocolata împreună într-un cuptor cu microunde sau într-un castron pus peste, nu într-o tigaie cu apă clocotită.
-
Pasul 3
Bateți ouăle, gălbenușurile și zahărul împreună până când sunt palide și groase. Încorporați amestecul de ciocolată, cernați făina și cacao și amestecați cu o lingură mare de metal sau o spatulă. Împărțiți între forme, umplându-le fiecare pe trei sferturi.
În această etapă, budincile pot fi acoperite cu folie alimentară și răcite până la 5 ore; readuceți-le la temperatura camerei înainte de a le găti sau adăugați încă un minut în timpul de gătire.
-
Pasul 4
Apăsați două caramele împreună pentru a face un caramel mare și scufundați fiecare într-o budincă, asigurându-vă că nu sunt vizibile. Pune budincile pe o tavă de copt și gătește timp de 10 minute.
Se lasă să se odihnească o jumătate de minut înainte de a trece cu un cuțit ascuțit pe margini și a se întoarce pe farfurii de servire. Pudrați cu cacao înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 670
- Carbohidrați 65.3g
- Proteină 9.9g
- Gras 42.9g
- Sare 0,32g
- Saturate 23.3g
- Fibră 2.6g