Tipul bucătăriei:
Frigarui de burta de porc cu sos de caramel vietnamez
- serveste 10
- Uşor
Aceste frigarui de burta de porc cu sos de caramel vietnamez fac tartine usoare, dar impresionante pentru sezonul sarbatorilor
Încercați aceste frigărui de burtă de porc, apoi verificați burta de porc perfectă, trosniturile de porc, friptura de porc pentru două sau mai multe rețete de burtă de porc
Ingrediente
- burtă de porc prefiertă aproximativ 900g (am folosit două pachete Waitrose pentru a servi câte 2 fiecare) sau folosim burtă de porc gătită rămasă de la o friptură
- sos de soia închis 6 linguri
- sos de pește 4 linguri
- ghimbir ras pentru a face 1 lingura
- tei 2, suc
- zahăr brun moale 175 g
- ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
- castravete 1
Metodă
-
Pasul 1
Scoateți burta de porc din orice ambalaj dacă o folosiți cumpărată. Tăiați în pătrate de 5 cm.
-
Pasul 2
Combinați într-o cratiță sosul de soia, sosul de pește, ghimbirul, sucul de lime și zahărul brun și topiți zahărul la foc mic. Barboti, amestecand, pana devine siropos, apoi ia de pe foc sa se raceasca putin. Se aruncă cuburile de burtă de porc cu 100 ml de marinadă într-un castron și se lasă la marinat la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Se amestecă sosul rămas cu ardeiul iute și se lasă la temperatura camerei pentru a fi folosit ca o baie.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Puneți bucățile de carne de porc cu pielea în sus pe tavă și prăjiți timp de 20 de minute până când devin aurii, lipicioase și caramelizate. Folosiți un curățător de legume pivotant pentru a tăia castraveții în câte bucăți de burtă de porc aveți. Înfășurați fiecare fâșie pe un baton de cocktail sau o frigărui mică de lemn și lăsați-l la frigider.
-
Pasul 4
Pentru a servi, frigarui fiecare bucata de burta de porc cu una dintre frigaruile castraveti, apoi aranjeaza pe un platou cu vasul cu sos de caramel vietnamez.
Informatii nutritionale
- Kcals 369
- Gras 21.1g
- Saturate 7.4g
- Carbohidrați 18.6g
- Fibră 0,3g
- Proteină 26g
- Sare 3.1g