Tipul bucătăriei:
Granita de coacaze si vin dulce
- serveste 4
- Uşor
Profită de excesul de tartă din august, coacăze roșii fructate pentru a face această granită răcoritoare. Cantitatea de zahăr de care aveți nevoie va depinde de claritatea coacăzelor roșii.
Ingrediente
- coacaze rosii 300 g
- zahăr pudră 100 g, plus extra după gust
- portocale 1, cu coaja si zeama
- vin dulce de desert, cum ar fi Muscat 1 pahar
Metodă
-
Pasul 1
Pune coacăzele roșii, zahărul și sucul de portocale și coaja într-o tigaie mare cu 100 ml apă. Gatiti usor timp de 5-10 minute pana cand coacazele s-au spart.
-
Pasul 2
Trimiteți într-un robot de bucătărie sau blender apoi treceți printr-o sită (gustați și adăugați puțin zahăr dacă este necesar). Se amestecă vinul. Se toarnă într-o tavă mare de copt și se congelează pentru cel puțin 4 ore. Serviți în pahare mici.
#Granita #coacaze #vin #dulce