Skip to content

Tipul bucătăriei:

granita de coacaze si vin

Granita de coacaze si vin dulce

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Profită de excesul de tartă din august, coacăze roșii fructate pentru a face această granită răcoritoare. Cantitatea de zahăr de care aveți nevoie va depinde de claritatea coacăzelor roșii.


Ingrediente

  • coacaze rosii 300 g
  • zahăr pudră 100 g, plus extra după gust
  • portocale 1, cu coaja si zeama
  • vin dulce de desert, cum ar fi Muscat 1 pahar

Metodă

  • Pasul 1

    Pune coacăzele roșii, zahărul și sucul de portocale și coaja într-o tigaie mare cu 100 ml apă. Gatiti usor timp de 5-10 minute pana cand coacazele s-au spart.

  • Pasul 2

    Trimiteți într-un robot de bucătărie sau blender apoi treceți printr-o sită (gustați și adăugați puțin zahăr dacă este necesar). Se amestecă vinul. Se toarnă într-o tavă mare de copt și se congelează pentru cel puțin 4 ore. Serviți în pahare mici.

#Granita #coacaze #vin #dulce
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *