Tipul bucătăriei:
Granita de pepene galben cu crema de cardamom
- serveste 6
- Uşor
Această rețetă de granita de pepene galben cu cremă de cardamom este un desert grozav de vară. Este foarte ușor de preparat și, deoarece este congelat, îl puteți pregăti cu mult timp în avans.
Faceți aceste granițe răcoritoare de pepene galben, apoi consultați mai multe rețete de granit, cum ar fi granita noastră acidulată cu cireșe negre.
Ingrediente
- Pepeni Charentais 2
- cardamom 2 păstăi, crăpate și semințele scoase
- zahăr pudră 3 linguri
- crema dubla 200 ml
- tei 2, sferturi pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați pepenii pepeni în jumătate, aruncați semințele și scoateți carnea. Puneți pulpa într-un robot de bucătărie și amestecați până la o pulpă. Se toarnă într-o cutie mică, rezistentă la congelator și se îngheață peste noapte. Zdrobiți semințele de cardamom în zahăr pudră și turnați într-un recipient ermetic.
-
Pasul 2
Bateți smântâna până la vârfuri moi, cerneți zahărul pudră peste smântână și bateți-o. Razuiți granita cu o furculiță până obțineți o masă de cristale de gheață. Puneti straturi alternative de granit si crema in pahare pentru a servi. Stoarceți sucul de lămâie înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 296
- Gras 18.2g
- Saturate 11.1g
- Carbohidrați 29.1g
- Fibră 2.7g
- Proteină 2.6g
- Sare 0,3g