Tipul bucătăriei:
Gratinate de cartofi cu usturoi și Leicester roșu
- face 6
- Uşor
Gratinele de cartofi sunt o garnitură clasică și o placă clară pentru mulțime. Leicesterul roșu din această versiune le oferă acestora o aromă puternică și o culoare portocalie strălucitoare, un contrast excelent față de alte legume verzi.
Ingrediente
- unt pentru ramekins
- Maris piper sau cartofi King Edward 5 mari, tăiate în bucăți de 2 cm
- usturoi 1 cuișoare, tocat
- ceapă 1, tocat
- ulei de masline 2 linguri
- crème fraîche 150 ml
- lapte 125 ml
- Leicester roșu 200g, ras
- parmezan 30 g, ras
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Unge 6 rame sau 1 tavă mare de copt.
-
Pasul 2
Fierbeți cartofii în apă cu sare până se înmoaie, se scurg. prăjiți usturoiul și ceapa în puțin ulei de măsline timp de 5 minute până se înmoaie.
-
Pasul 3
Amestecați crème fraîche și laptele într-un castron mare, apoi adăugați cartofii, amestecul de ceapă și ambele brânzeturi. Se toarnă în rame sau în tava de copt și se fierbe la cuptor timp de 45-50 de minute până când devin aurii și clocotesc. Se lasa 10 minute inainte de servire.