Skip to content

Tipul bucătăriei:

7485

Gratinate de cartofi cu usturoi și Leicester roșu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Gratinele de cartofi sunt o garnitură clasică și o placă clară pentru mulțime. Leicesterul roșu din această versiune le oferă acestora o aromă puternică și o culoare portocalie strălucitoare, un contrast excelent față de alte legume verzi.


Ingrediente

  • unt pentru ramekins
  • Maris piper sau cartofi King Edward 5 mari, tăiate în bucăți de 2 cm
  • usturoi 1 cuișoare, tocat
  • ceapă 1, tocat
  • ulei de masline 2 linguri
  • crème fraîche 150 ml
  • lapte 125 ml
  • Leicester roșu 200g, ras
  • parmezan 30 g, ras

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Unge 6 rame sau 1 tavă mare de copt.

  • Pasul 2

    Fierbeți cartofii în apă cu sare până se înmoaie, se scurg. prăjiți usturoiul și ceapa în puțin ulei de măsline timp de 5 minute până se înmoaie.

  • Pasul 3

    Amestecați crème fraîche și laptele într-un castron mare, apoi adăugați cartofii, amestecul de ceapă și ambele brânzeturi. Se toarnă în rame sau în tava de copt și se fierbe la cuptor timp de 45-50 de minute până când devin aurii și clocotesc. Se lasa 10 minute inainte de servire.

#Gratinate #cartofi #usturoi #și #Leicester #roșu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *