Skip to content

Tipul bucătăriei:

Gratin de pastarnac in farfurie

Gratinate de morcov, pastarnac si hrean

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Aceste gratine sunt o garnitură grozavă de avut alături de carne de vită sau de miel. Folosiți hrean proaspăt dacă este posibil, deoarece are o aromă mai proaspătă decât cea îmbuteliată.


Ingrediente

  • hrean 3 linguri, sau 2 linguri preparate
  • crema dubla 400 ml
  • cartofi 5 medii, decojite
  • morcovi 2, decojite
  • păstârnac 2, decojite
  • parmezan 6 linguri, ras

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Unge 6-8 rame sau boluri mici rezistente la cuptor cu unt. Într-un castron, amestecați hreanul, smântâna și niște condimente.

  • Pasul 2

    Tăiați legumele subțiri în rondele de ½ cm. Așezați-le în rame, condimentând între straturi. Se toarnă peste amestecul de smântână, se stropește cu parmezan și se da la cuptor pentru 1-1 oră și jumătate sau până când devine auriu și fraged.

Informatii nutritionale

  • Kcals 349
  • Gras 29.2g
  • Saturate 16.2g
  • Carbohidrați 17.4g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 5.2g
  • Sare 0,18g
#Gratinate #morcov #pastarnac #hrean
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *