Tipul bucătăriei:
Gratinate de morcov, pastarnac si hrean
- serveste 8
- Puțin efort
Aceste gratine sunt o garnitură grozavă de avut alături de carne de vită sau de miel. Folosiți hrean proaspăt dacă este posibil, deoarece are o aromă mai proaspătă decât cea îmbuteliată.
Ingrediente
- hrean 3 linguri, sau 2 linguri preparate
- crema dubla 400 ml
- cartofi 5 medii, decojite
- morcovi 2, decojite
- păstârnac 2, decojite
- parmezan 6 linguri, ras
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160c/ventilator 140c/gaz 3. Unge 6-8 rame sau boluri mici rezistente la cuptor cu unt. Într-un castron, amestecați hreanul, smântâna și niște condimente.
-
Pasul 2
Tăiați legumele subțiri în rondele de ½ cm. Așezați-le în rame, condimentând între straturi. Se toarnă peste amestecul de smântână, se stropește cu parmezan și se da la cuptor pentru 1-1 oră și jumătate sau până când devine auriu și fraged.
Informatii nutritionale
- Kcals 349
- Gras 29.2g
- Saturate 16.2g
- Carbohidrați 17.4g
- Fibră 3.2g
- Proteină 5.2g
- Sare 0,18g
#Gratinate #morcov #pastarnac #hrean