Skip to content

Tipul bucătăriei:

6354

Inghetata cu budinca de orez

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

O întorsătură modernă a aromelor clasice face din această înghețată cu budincă de orez de la restaurantul Soho Old Tom & English un desert ușor, dar impresionant – perfect pentru divertisment.


Ingrediente

  • orez cu budincă 120 g
  • tot laptele 700 ml
  • crema dubla 700 ml
  • galbenusuri de ou 3
  • zahăr tos auriu 100 g

sos de caramel sarat

  • zahăr tos auriu 100 g
  • unt 30 g
  • crema dubla 100-150 ml

a servi

  • lămâie verde 1, tăiat în bucăți
  • sos de caramel sarat
  • scorţişoară o ciupitura

Metodă

  • Pasul 1

    Pasul 1

    Prăjiți orezul într-o tigaie la foc mediu până devine ușor auriu. Se transferă într-o tigaie cu laptele și smântâna, se aduce la fierbere și se fierbe ușor timp de 30 de minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit si se infuza timp de 30 de minute inainte de a turna amestecul printr-o sita. Aruncați orezul fiert.

  • Pasul 2

    Pasul 2

    Bateți gălbenușurile și zahărul până devin pufos și palid. Adăugați încet laptele și smântâna răcite, apoi transferați amestecul într-o tigaie și gătiți la foc mic, amestecând din când în când cu o lingură de lemn (vegeți-l cu atenție pentru că nu doriți să se amestece) până când amestecul se îngroașă și îmbracă dosul lingurii.

  • Pasul 3

    Pasul 3

    Lăsați amestecul să se răcească, apoi turnați-l într-un aparat de înghețată și amestecați până se îngheață. Congelați până când sunteți gata să-l serviți.

  • Pasul 4

    Pasul 4

    Pentru a face sosul de caramel, puneți într-o tigaie zahărul și 100 ml apă. Se încălzește încet până când zahărul se dizolvă și amestecul capătă o culoare chihlimbar, dar nu-l lăsa prea departe sau va începe să se ardă. In acest moment, luam de pe foc si adaugam untul, amestecand continuu (dar atentie, ca ar putea scuipa), apoi adaugam putina smantana pana obtinem consistenta dorita. Adăugați mai multă smântână pentru un sos mai curbat. Adăugați un praf de fulgi de sare sau mai mulți, după gustul dvs.

  • Pasul 5

    Pasul 5

    Scoateți înghețata din congelator cu 30 de minute înainte de servire – acest lucru vă va ajuta să ușurați lingurile sau quenelele. Serviți înghețata cu lime, sos de caramel și un praf de scorțișoară.

Informatii nutritionale

  • Kcals 254
  • Carbohidrați 16.2g
  • Proteină 4.4g
  • Gras 17.9g
  • Sare 0,8g
  • Saturate 2.1g
  • Fibră 4.3g
#Inghetata #budinca #orez
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *