Tipul bucătăriei:
Înghețată cu coacăze negre
- serveste 8
- Uşor
Această înghețată de casă fără șocuri, cu sos delicios de coacăze negre ondulat, este răsfățul perfect de weekend pentru familie – bună și pentru saturații din grădină
Ingrediente
- coacaze negre 400 g
- suc de mere 100 ml
- zahăr tos auriu 200 g
- crema dubla 568 ml
- lapte condensat îndulcit conserve de 397 g
- extract de vanilie 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Pune coacazele negre si sucul de mere intr-o tigaie mica, lasa la fiert si fierbe 5 minute. Adăugați zahărul, încălziți ușor până se dizolvă, apoi aduceți la fiert și fierbeți ușor timp de 3-4 minute pentru a îngroșa puțin siropul. Se răcește, apoi se scot 3 linguri de coacăze și se păstrează deoparte. Restul de coacăze și siropul se pasează cu un blender manual și se pasează printr-o sită pentru a scăpa de sâmburi.
-
Pasul 2
Bateți smântâna dublă până la vârfuri moi, apoi turnați laptele condensat și extractul de vanilie și amestecați din nou până la vârfuri moi. Turnați amestecul într-o cutie rezistentă la congelator și turnați peste jumătate din piureul de coacăze negre. Cu o spatulă de cauciuc sau o lingură mare, amestecați amestecul o dată în formă de opt, doar pentru a ondula piureul. Acoperiți cu un capac și lăsați la congelator pentru cel puțin 3 ore.
-
Pasul 3
Pentru a servi, amestecați restul de piure cu coacăzele negre salvate. Scoateți înghețata în pahare și turnați cu lingura piureul.
Informatii nutritionale
- Kcals 638
- Gras 43.2g
- Carbohidrați 60.2g
- Fibră 1.8g
- Proteină 5.8g
- Sare 0,23g