Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de inghetata de coacaze negre

Înghețată cu coacăze negre

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această înghețată de casă fără șocuri, cu sos delicios de coacăze negre ondulat, este răsfățul perfect de weekend pentru familie – bună și pentru saturații din grădină


Ingrediente

  • coacaze negre 400 g
  • suc de mere 100 ml
  • zahăr tos auriu 200 g
  • crema dubla 568 ml
  • lapte condensat îndulcit conserve de 397 g
  • extract de vanilie 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Pune coacazele negre si sucul de mere intr-o tigaie mica, lasa la fiert si fierbe 5 minute. Adăugați zahărul, încălziți ușor până se dizolvă, apoi aduceți la fiert și fierbeți ușor timp de 3-4 minute pentru a îngroșa puțin siropul. Se răcește, apoi se scot 3 linguri de coacăze și se păstrează deoparte. Restul de coacăze și siropul se pasează cu un blender manual și se pasează printr-o sită pentru a scăpa de sâmburi.

  • Pasul 2

    Bateți smântâna dublă până la vârfuri moi, apoi turnați laptele condensat și extractul de vanilie și amestecați din nou până la vârfuri moi. Turnați amestecul într-o cutie rezistentă la congelator și turnați peste jumătate din piureul de coacăze negre. Cu o spatulă de cauciuc sau o lingură mare, amestecați amestecul o dată în formă de opt, doar pentru a ondula piureul. Acoperiți cu un capac și lăsați la congelator pentru cel puțin 3 ore.

  • Pasul 3

    Pentru a servi, amestecați restul de piure cu coacăzele negre salvate. Scoateți înghețata în pahare și turnați cu lingura piureul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 638
  • Gras 43.2g
  • Carbohidrați 60.2g
  • Fibră 1.8g
  • Proteină 5.8g
  • Sare 0,23g
#Înghețată #coacăze #negre
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *