Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de inghetata cu unt brun

Înghețată cu unt brun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1,5 litri
  • Puțin efort

Untul brun adaugă o aromă de nuci caramelizate înghețatei cremoase de vanilie în această rețetă. Este puțin efort, dar merită pentru un răsfăț de vară pentru adulți


Ingrediente

  • unt nesarat 100 g
  • tot laptele 200 ml
  • pastaie de vanilie 1, despicat și semințele răzuite
  • zahăr Demerara 150 g
  • galbenusuri de ou 6
  • crema dubla 600 ml, rece

Metodă

  • Pasul 1

    Pune untul într-o tigaie mică. Gatiti la foc mediu si amestecati pana cand untul devine maro auriu inchis si miroase a nuca. Rece.

  • Pasul 2

    Intr-o cratita cu un praf de sare se pune laptele, semintele de vanilie si zaharul si se aduce la fiert, amestecand pana se dizolva zaharul.

  • Pasul 3

    Bateți gălbenușurile cu telul electric, adăugând treptat untul brun. Reîncălziți laptele apoi turnați peste ouă, amestecând pe măsură ce mergeți. Turnați amestecul înapoi într-o tigaie curată la foc mic și amestecați până când crema este suficient de groasă pentru a acoperi partea din spate a lingurii. Continuați să amestecați și nu o lăsați să se supraîncălzească sau veți ajunge cu ouă omletă. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 8-10 minute.

  • Pasul 4

    Se toarnă printr-o sită într-un bol apoi se amestecă smântâna. Se toarnă într-un aparat de înghețată și se amestecă până se îngroașă sau se toarnă într-o cutie de congelator și se îngheață, amestecând la fiecare oră până când se îngheață. Congelați-l în cutia ei până când aveți nevoie de el.

  • Pasul 5

    Inainte de servire pune inghetata la frigider pentru 5-10 minute, ca sa fie usor de scos.

    Notele lui Cook

    Bateți untul în timp ce se gătește garantează o culoare profundă și uniformă, deoarece acest lucru împiedică acumularea solidelor din lapte pe fundul tigaii și arderea. Congelați albușurile rămase pentru a face bezele altă dată. Se vor păstra timp de 12 luni.

Informatii nutritionale

  • Kcals 254
  • Gras 23.4g
  • Saturate 14g
  • Carbohidrați 8.9g
  • Zaharuri 8.9g
  • Proteină 1.8g
  • Sare 0,1g
.
#Înghețată #unt #brun
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *