Tipul bucătăriei:
Înghețată cu unt brun
- face 1,5 litri
- Puțin efort
Untul brun adaugă o aromă de nuci caramelizate înghețatei cremoase de vanilie în această rețetă. Este puțin efort, dar merită pentru un răsfăț de vară pentru adulți
Ingrediente
- unt nesarat 100 g
- tot laptele 200 ml
- pastaie de vanilie 1, despicat și semințele răzuite
- zahăr Demerara 150 g
- galbenusuri de ou 6
- crema dubla 600 ml, rece
Metodă
-
Pasul 1
Pune untul într-o tigaie mică. Gatiti la foc mediu si amestecati pana cand untul devine maro auriu inchis si miroase a nuca. Rece.
-
Pasul 2
Intr-o cratita cu un praf de sare se pune laptele, semintele de vanilie si zaharul si se aduce la fiert, amestecand pana se dizolva zaharul.
-
Pasul 3
Bateți gălbenușurile cu telul electric, adăugând treptat untul brun. Reîncălziți laptele apoi turnați peste ouă, amestecând pe măsură ce mergeți. Turnați amestecul înapoi într-o tigaie curată la foc mic și amestecați până când crema este suficient de groasă pentru a acoperi partea din spate a lingurii. Continuați să amestecați și nu o lăsați să se supraîncălzească sau veți ajunge cu ouă omletă. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 8-10 minute.
-
Pasul 4
Se toarnă printr-o sită într-un bol apoi se amestecă smântâna. Se toarnă într-un aparat de înghețată și se amestecă până se îngroașă sau se toarnă într-o cutie de congelator și se îngheață, amestecând la fiecare oră până când se îngheață. Congelați-l în cutia ei până când aveți nevoie de el.
-
Pasul 5
Inainte de servire pune inghetata la frigider pentru 5-10 minute, ca sa fie usor de scos.
Notele lui Cook
Bateți untul în timp ce se gătește garantează o culoare profundă și uniformă, deoarece acest lucru împiedică acumularea solidelor din lapte pe fundul tigaii și arderea. Congelați albușurile rămase pentru a face bezele altă dată. Se vor păstra timp de 12 luni.
Informatii nutritionale
- Kcals 254
- Gras 23.4g
- Saturate 14g
- Carbohidrați 8.9g
- Zaharuri 8.9g
- Proteină 1.8g
- Sare 0,1g