Skip to content

Tipul bucătăriei:

Inghetata de caise si pralina

Inghetata de caise si pralina

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Dacă aveți un aparat de înghețată, veți dori să încercați această înghețată proaspătă neobișnuită de caise. Pralina de casă oferă o crostanță încântătoare fiecărei guri și poate fi adăugată și la alte arome de înghețată.


Faceti aceasta reteta pentru înghețată de caise și pralină, apoi verifică și înghețata noastră clasică de vanilie.

Ingrediente

  • caise 500g, împroșcat și tăiat în sferturi
  • crema dubla 400 ml
  • zahăr pudră 125 g
  • galbenusuri de ou 4
  • migdale albite 100 g, tocat grosier
  • zahăr pudră 150 g

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți caisele într-o tigaie mare, adăugați 3 linguri de apă, acoperiți și gătiți la foc mic-mediu până când fructele sunt foarte fragede, amestecând din când în când pentru a opri prinderea fructelor. Puneți într-un robot de bucătărie, amestecați până la omogenizare, apoi împingeți piureul printr-o sită într-un bol.

  • Pasul 2

    Se încălzește smântâna și zahărul tos într-o cratiță până sub punctul de fierbere. Bateți gălbenușurile într-un castron și turnați peste amestecul de smântână fierbinte, amestecând continuu până la omogenizare. Puneți crema în tigaie și continuați să gătiți la foc mic încă un minut sau 2 până când amestecul s-a îngroșat ușor și acoperă dosul unei linguri.

  • Pasul 3

    Se amestecă crema cu piureul de caise și se răcește. Răciți bine și apoi amestecați într-un aparat de înghețată conform instrucțiunilor producătorului.

  • Pasul 4

    Pentru a face pralina, se încălzește cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pune migdalele pe o tavă și se prăjesc la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau până devin aurii. Scoateți și întindeți într-un singur strat pe o foaie mare de pergament pentru a se răci. Puneți zahărul tos și 100 ml apă într-o tigaie antiaderentă și încălziți ușor pentru a dizolva încet zahărul. Se mărește focul și se aduce siropul la fierbere. Continuați să fierbeți până când siropul începe să devină auriu pe alocuri, răsuciți tigaia astfel încât să se gătească uniform. Odată ce siropul a căpătat o culoare galbenă bogată se ia de pe foc și, lucrând rapid, se toarnă uniform caramelul peste migdale și se lasă până se răcește complet.

  • Pasul 5

    Rupeți caramelul și migdalele în bucăți și tăiați-le în robotul de bucătărie până capătă textura unui pesmet aspru.

  • Pasul 6

    După ce înghețata s-a amestecat, amestecați aproximativ ⅔ din pralină în amestec și congelați. Serviți înghețata cu pralina rămasă.

#Inghetata #caise #pralina
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *