Tipul bucătăriei:
Înghețată de ciocolată amară
- serveste 12
- Uşor
O versiune pentru adulți a ciocolatei clasice, această rețetă folosește 70% ciocolată neagră pentru un răsfăț de vară intens și indulgent
Ingrediente
- ouă 8 gălbenușuri
- zahăr tos auriu 175 g
- lapte 1 litru
- 70% ciocolată neagră 200 g, rupte în bucăți
- pudră de cacao 250 g (de bună calitate, cum ar fi Green & Black’s)
Metodă
-
Pasul 1
Bateți gălbenușurile și zahărul cu bătătoarea electrică până când sunt foarte gros și palid.
-
Pasul 2
Se toarnă laptele într-o cratiță, se adaugă ciocolata și cacao și se lasă la fiert, amestecând continuu până se omogenizează. Se toarna peste amestecul de galbenusuri cand inca este fierbinte, batand tot timpul.
-
Pasul 3
Se toarnă amestecul de ciocolată într-un aparat de înghețată și se amestecă până se îngheață, sau se toarnă într-un recipient și se congelează timp de 2-3 ore până când începe să se întărească, apoi se bate bine pentru a sparge orice cristale. Congelați până se solidifică. Se lasa sa se inmoaie la frigider 20-30 de minute inainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 368
- Gras 21.7g
- Saturate 9.4g
- Carbohidrați 38.6g
- Fibră 3.5g
- Proteină 6.9g
- Sare 0,22g