Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de inghetata de ciocolata neagra

Înghețată de ciocolată amară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Uşor

O versiune pentru adulți a ciocolatei clasice, această rețetă folosește 70% ciocolată neagră pentru un răsfăț de vară intens și indulgent


Ingrediente

  • ouă 8 gălbenușuri
  • zahăr tos auriu 175 g
  • lapte 1 litru
  • 70% ciocolată neagră 200 g, rupte în bucăți
  • pudră de cacao 250 g (de bună calitate, cum ar fi Green & Black’s)

Metodă

  • Pasul 1

    Bateți gălbenușurile și zahărul cu bătătoarea electrică până când sunt foarte gros și palid.

  • Pasul 2

    Se toarnă laptele într-o cratiță, se adaugă ciocolata și cacao și se lasă la fiert, amestecând continuu până se omogenizează. Se toarna peste amestecul de galbenusuri cand inca este fierbinte, batand tot timpul.

  • Pasul 3

    Se toarnă amestecul de ciocolată într-un aparat de înghețată și se amestecă până se îngheață, sau se toarnă într-un recipient și se congelează timp de 2-3 ore până când începe să se întărească, apoi se bate bine pentru a sparge orice cristale. Congelați până se solidifică. Se lasa sa se inmoaie la frigider 20-30 de minute inainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 368
  • Gras 21.7g
  • Saturate 9.4g
  • Carbohidrați 38.6g
  • Fibră 3.5g
  • Proteină 6.9g
  • Sare 0,22g
#Înghețată #ciocolată #amară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *