Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de înghețată cu fagure de arțar

Înghețată de fagure de arțar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face aproximativ 2 litri
  • Uşor

Fă-ți propriul fagure pe care să îl stropești prin această înghețată delicioasă făcută cu lapte condensat dulce pentru un nou favorit al familiei.


Ingrediente

  • ulei de arahide sau floarea soarelui pentru tablă
  • zahăr pudră 200 g
  • Sirop din esență de arțar 6 linguri
  • bicarbonat de sodiu 2 lingurite
  • lapte condensat îndulcit 300 ml
  • crema dubla 2 vase de 600 ml
  • extract de vanilie 2 lingurite

Metodă

  • Pasul 1

    Unge ușor o foaie de copt antiaderentă. Pune zahărul și 4 linguri de sirop într-o tigaie cu 3 linguri de apă.

  • Pasul 2

    Se încălzește ușor până când zahărul se dizolvă, rotind tigaia pentru a-l ajuta.

  • Pasul 3

    Fierbeți amestecul până când capătă o culoare de caramel adânc, auriu.

  • Pasul 4

    Adăugați bicarbonatul de sodiu.

  • Pasul 5

    Amestecați-l cu un tel – acest lucru îl va face să facă spumă.

  • Pasul 6

    Se toarnă rapid pe tava de copt unsă cu ulei și se lasă să se răcească complet.

  • Pasul 7

    Rupeți în bucăți de mărimea unei mușcături.

  • Pasul 8

    Puneți laptele condensat, smântâna, restul de siropul de arțar și vanilia într-un castron mare. Bateți cu telul electric până se bate ușor și ținând doar o panglică groasă.

  • Pasul 9

    Îndoiți ușor cea mai mare parte din fagure, apoi turnați într-un recipient de congelare. Terminați cu restul de fagure și congelați până este necesar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 270
  • Gras 22.5g
#Înghețată #fagure #arțar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *