Tipul bucătăriei:
Înghețată de fagure de arțar
- face aproximativ 2 litri
- Uşor
Fă-ți propriul fagure pe care să îl stropești prin această înghețată delicioasă făcută cu lapte condensat dulce pentru un nou favorit al familiei.
Ingrediente
- ulei de arahide sau floarea soarelui pentru tablă
- zahăr pudră 200 g
- Sirop din esență de arțar 6 linguri
- bicarbonat de sodiu 2 lingurite
- lapte condensat îndulcit 300 ml
- crema dubla 2 vase de 600 ml
- extract de vanilie 2 lingurite
Metodă
-
Pasul 1
Unge ușor o foaie de copt antiaderentă. Pune zahărul și 4 linguri de sirop într-o tigaie cu 3 linguri de apă.
-
Pasul 2
Se încălzește ușor până când zahărul se dizolvă, rotind tigaia pentru a-l ajuta.
-
Pasul 3
Fierbeți amestecul până când capătă o culoare de caramel adânc, auriu.
-
Pasul 4
Adăugați bicarbonatul de sodiu.
-
Pasul 5
Amestecați-l cu un tel – acest lucru îl va face să facă spumă.
-
Pasul 6
Se toarnă rapid pe tava de copt unsă cu ulei și se lasă să se răcească complet.
-
Pasul 7
Rupeți în bucăți de mărimea unei mușcături.
-
Pasul 8
Puneți laptele condensat, smântâna, restul de siropul de arțar și vanilia într-un castron mare. Bateți cu telul electric până se bate ușor și ținând doar o panglică groasă.
-
Pasul 9
Îndoiți ușor cea mai mare parte din fagure, apoi turnați într-un recipient de congelare. Terminați cu restul de fagure și congelați până este necesar.
Informatii nutritionale
- Kcals 270
- Gras 22.5g