Tipul bucătăriei:
Inghetata de mango cu coulis de zmeura
- serveste 8
- Uşor
Aceasta este o înghețată acidulată, răcoritoare, care arată frumos și este excelentă pentru a încheia o masă sățioasă sau condimentată
Încearcă rețeta noastră de înghețată de mango, apoi verifică sorbetul de mango, mango fro-yo, prăjitura de mango și mai multe rețete de mango.
Ingrediente
- crema dubla 852 ml (1 × cutie de 568 ml și 1 × cutie de 284 ml)
- zahăr tos auriu 150 g
- mango 4 mari, sâmburiate și făcute piure într-un blender (păstrați câteva felii pentru decor)
- zmeura congelata 400g, decongelat
- tei 3, suc
- zahăr pudră 6 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Puneți smântâna dublă într-o tigaie cu zahărul tos și încălziți ușor până se dizolvă. Luați de pe foc, adăugați piureul de mango și amestecați bine. Se lasa la racit.
-
Pasul 2
Se amestecă într-o mașină de înghețată urmând instrucțiunile producătorului. Alternativ, puneți într-un recipient de plastic, congelați timp de 2-3 ore apoi, folosind o furculiță sau un tel, spargeți eventualele cristale de gheață. Reveniți la congelator pentru încă 2 ore, spargeți din nou gheața, apoi recongelați până se solidifică. Chiar înainte de servire, transferați la frigider pentru a se înmoaie puțin.
-
Pasul 3
Pentru a face coulis de zmeură, puneți într-o tigaie la foc mic zmeura (păstrați câteva înapoi pentru decor), sucul de lămâie și zahărul pudră. Folosind dosul furculiței, apăsați zmeura pentru a le descompune. Odată ce zmeura s-a rupt, amestecați bine și asigurați-vă că zahărul s-a dizolvat. Fie cernuți pentru a obține un sos omogen, fie lăsați sâmburi înăuntru. Se da la rece până este necesar.
-
Pasul 4
Serviți înghețata în pahare de martini înalte, acoperiți cu felii de mango și zmeură și prelevăți cu generozitate coulis de zmeură peste tot.