Skip to content

Tipul bucătăriei:

Inghetata de mango si zmeura proaspata intr-un pahar

Inghetata de mango cu coulis de zmeura

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Aceasta este o înghețată acidulată, răcoritoare, care arată frumos și este excelentă pentru a încheia o masă sățioasă sau condimentată


Încearcă rețeta noastră de înghețată de mango, apoi verifică sorbetul de mango, mango fro-yo, prăjitura de mango și mai multe rețete de mango.

Ingrediente

  • crema dubla 852 ml (1 × cutie de 568 ml și 1 × cutie de 284 ml)
  • zahăr tos auriu 150 g
  • mango 4 mari, sâmburiate și făcute piure într-un blender (păstrați câteva felii pentru decor)
  • zmeura congelata 400g, decongelat
  • tei 3, suc
  • zahăr pudră 6 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți smântâna dublă într-o tigaie cu zahărul tos și încălziți ușor până se dizolvă. Luați de pe foc, adăugați piureul de mango și amestecați bine. Se lasa la racit.

  • Pasul 2

    Se amestecă într-o mașină de înghețată urmând instrucțiunile producătorului. Alternativ, puneți într-un recipient de plastic, congelați timp de 2-3 ore apoi, folosind o furculiță sau un tel, spargeți eventualele cristale de gheață. Reveniți la congelator pentru încă 2 ore, spargeți din nou gheața, apoi recongelați până se solidifică. Chiar înainte de servire, transferați la frigider pentru a se înmoaie puțin.

  • Pasul 3

    Pentru a face coulis de zmeură, puneți într-o tigaie la foc mic zmeura (păstrați câteva înapoi pentru decor), sucul de lămâie și zahărul pudră. Folosind dosul furculiței, apăsați zmeura pentru a le descompune. Odată ce zmeura s-a rupt, amestecați bine și asigurați-vă că zahărul s-a dizolvat. Fie cernuți pentru a obține un sos omogen, fie lăsați sâmburi înăuntru. Se da la rece până este necesar.

  • Pasul 4

    Serviți înghețata în pahare de martini înalte, acoperiți cu felii de mango și zmeură și prelevăți cu generozitate coulis de zmeură peste tot.

#Inghetata #mango #coulis #zmeura
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *