Tipul bucătăriei:
Inghetata Mascarpone cu sirop Tokaji si stafide
- serveste 4
- Uşor
Cupele de înghețată făcute cu cremă de mascarpone sunt pline cu stafide infuzate și udate în vanilie și sirop Tokaji (un vin dulce de deșert originar din Ungaria). Este ca o versiune de lux de înghețată cu rom și stafide.
Pregătiți această înghețată cu mascarpone cu sirop Tokaji și stafide, apoi încercați și înghețata noastră de cafea vietnameză.
Ingrediente
sirop de tokaji
- Tokaji sau vin de desert 120 ml
- stafide 120 g
- zahăr tos auriu 90 g
- pastaie de vanilie ½
inghetata cu mascarpone
- tot laptele 300 ml
- glucoză lichidă 5 linguri (găsiți în magazine și farmacii)
- zahăr tos auriu 60 g
- pastaie de vanilie ½
- galbenusuri de ou 4
- mascarpone 250 g
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face siropul, turnați tokaji peste stafide într-un castron mic și lăsați la macerat timp de 2 ore. Puneți zahărul, ½ păstaie de vanilie și 60 ml apă într-o cratiță mică și încălziți ușor până când zahărul se dizolvă și se formează un sirop limpede.
Se mărește focul și se aduce la fierbere. Se adauga stafidele si tokaji si se fierbe 5 minute, pana devine siropos. Se lasa la racit apoi se acopera si se da la rece.
-
Pasul 2
Pentru a face inghetata, incalziti usor laptele, glucoza lichida, zaharul si pastaia de vanilie intr-o cratita. Se mărește treptat focul, amestecând din când în când pentru a dizolva zahărul, până când amestecul ajunge la fierbere, apoi se ia de pe foc.
Puneți gălbenușurile într-un castron mare și turnați peste amestecul de lapte fierbinte, amestecând continuu. Se amestecă cu mascarpone.
-
Pasul 3
Se strecoară printr-o sită fină, se răcește timp de o oră, apoi se amestecă într-o mașină de înghețată, conform instrucțiunilor producătorului, până se îngheață ușor.
Dacă nu aveți o mașină de înghețată, turnați într-un recipient, congelați timp de o oră, apoi amestecați bine și repetați, amestecând la fiecare oră până se îngheață ușor.
-
Pasul 4
Scoateți două treimi din stafide din siropul lor și lăsați-le deoparte. Transferați înghețata într-un recipient de plastic cu capac și pliați ușor stafidele scurse cu 2 linguri de sirop.
Congelați cel puțin 2 ore înainte de servire. Se pune siropul rămas și stafidele peste fiecare porție înainte de a mânca.
Informatii nutritionale
- Kcals 773
- Gras 38,8g
- Saturate 22g
- Carbohidrați 92,5g
- Fibră 0,6g
- Proteină 8.6g
- Sare 0,37g