Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de inghetata Zabaglione

Inghetata Zabaglione

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Zabaglione este un desert italian spumos, făcut din gălbenușuri de ou bătute, smântână, zahăr și Marsala uscată. Aici este înghețată și transformată într-o înghețată delicioasă. Serviți cu o stropire de scorțișoară, nuci sau fructe de pădure proaspete în pahare sau cupe frumoase.


Ingrediente

  • ouă 4 gălbenușuri
  • zahăr tos auriu 125 g
  • Marsala uscată 150 ml
  • frișcă oală de 142 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți gălbenușurile într-un castron mare care se va potrivi peste o cratiță. Adăugați zahărul și bateți până când amestecul devine palid și gros și lasă o urmă când bătăile sunt ridicate.

  • Pasul 2

    Bateți marsala, apoi puneți vasul peste (nu într-o tigaie cu apă clocotită) și continuați să amestecați până când amestecul și-a dublat cel puțin volumul.

  • Pasul 3

    Se ia de pe foc, se pune vasul in apa rece si se bate pana se raceste. Bateți smântâna până când își menține forma. Se adaugă la zabaglione rece și se amestecă.

  • Pasul 4

    Se toarnă într-un recipient și se congelează pentru aproximativ 1½-2 ore sau până când se întărește. Serviți în pahare sau boluri mici.

Informatii nutritionale

  • Kcals 376
  • Gras 21g
  • Saturate 10.6g
  • Carbohidrați 34.3g
  • Proteină 4.3g
  • Sare 0,06g
#Inghetata #Zabaglione
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *