Tipul bucătăriei:
Inghetata Zabaglione
- serveste 4
- Uşor
Zabaglione este un desert italian spumos, făcut din gălbenușuri de ou bătute, smântână, zahăr și Marsala uscată. Aici este înghețată și transformată într-o înghețată delicioasă. Serviți cu o stropire de scorțișoară, nuci sau fructe de pădure proaspete în pahare sau cupe frumoase.
Ingrediente
- ouă 4 gălbenușuri
- zahăr tos auriu 125 g
- Marsala uscată 150 ml
- frișcă oală de 142 ml
Metodă
-
Pasul 1
Puneți gălbenușurile într-un castron mare care se va potrivi peste o cratiță. Adăugați zahărul și bateți până când amestecul devine palid și gros și lasă o urmă când bătăile sunt ridicate.
-
Pasul 2
Bateți marsala, apoi puneți vasul peste (nu într-o tigaie cu apă clocotită) și continuați să amestecați până când amestecul și-a dublat cel puțin volumul.
-
Pasul 3
Se ia de pe foc, se pune vasul in apa rece si se bate pana se raceste. Bateți smântâna până când își menține forma. Se adaugă la zabaglione rece și se amestecă.
-
Pasul 4
Se toarnă într-un recipient și se congelează pentru aproximativ 1½-2 ore sau până când se întărește. Serviți în pahare sau boluri mici.
Informatii nutritionale
- Kcals 376
- Gras 21g
- Saturate 10.6g
- Carbohidrați 34.3g
- Proteină 4.3g
- Sare 0,06g