Tipul bucătăriei:
Jeleu de Caipirinha
- serveste 6
- Uşor
Am transformat unul dintre cocktailurile noastre preferate într-un desert inteligent în aceste rețete de jeleu de caipirinha. Pentru o aromă autentică, folosește cachaca, un spirt brazilian limpede făcut din trestie de zahăr. Dacă nu poți pune mâna pe niciunul, încearcă rom alb
Ingrediente
- gelatină din frunze 5 frunze
- tei 6 grase, predate pentru a face aproximativ 200 ml suc
- lime cordial 2 linguri
- zahăr pudră 4 linguri
- cachaca 100 ml
- felii de lime a servi
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați gelatina în apă rece până se înmoaie. Punem sucul de lime, cordialul si zaharul intr-o tigaie cu 300ml apa si incalzim pana s-a dizolvat zaharul. Adăugați cachaca, apoi gustați pentru dulceață – ar putea fi necesar să adăugați puțin zahăr în plus, în funcție de lime.
-
Pasul 2
Se stoarce gelatina și se amestecă în tigaie până se dizolvă. Se strecoară într-o formă mare de jeleu (aproximativ 700 ml). Se lasa la rece aproximativ 4 ore sau peste noapte pana se fixeaza.
Informatii nutritionale
- Kcals 102
- Carbohidrați 12.5g
- Proteină 4.4g
- Sare 0,05g