Tipul bucătăriei:
Jeleuri de rubarbă și vodcă
- serveste 4
- Uşor
Un desert foarte adult, aceste jeleuri de rubarbă și vodcă sau Cointreau colorate viu arată grozav și au un gust delicios. Sunt perfecte pentru o adunare sau o petrecere distractivă.
Ingrediente
- rubarbă 500 g, tocat
- apă 400 ml
- zahăr pudră 100 g
- foi de gelatină sau sau 1 plic gelatină pudră
- vodcă 4 linguri
- Cointreau 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Puneți rubarba în apă cu zahăr tos până când se înmoaie. Se strecoară lichidul într-o cană. Păstrați o parte din rubarbă pentru servire.
-
Pasul 2
Se încălzește lichidul de rubarbă strecurat și se amestecă în foile de gelatină înmuiată sau gelatina pudră până se dizolvă. Se amestecă vodca și Cointreau, apoi se strecoară în 4 pahare. Răciți până se fixează. Decorați cu niște rubarbă poșată.
#Jeleuri #rubarbă #și #vodcă