Tipul bucătăriei:
Katsu sando
- servește 4 persoane
- Uşor
Tonkatsu este un fel de mâncare japoneză din carne de porc prăjită, prăjită, servită cu varză și sos de tonkatsu întunecat și dulce. De asemenea, apare sub formă de sandwich ca katsu sando, care este un prânz popular pentru muncitorii ocupați.
Ingrediente
- varza alba ½ mic, mărunțit fin
- lămâie ½, suc
- escalope de porc 4, aproximativ 100g fiecare
- făină simplă 4 linguri, condimentate bine
- ouă 2, bătut
- pesmet panko 200g
- ulei pentru prăjire
- pâine groasă de sandwich alb 8 felii
- Kewpie sau maioneză obișnuită 2 linguri
SOS DE TONKATSU
- ketchup de roșii 6 linguri
- sos Worcestershire 2 linguri
- sos de soia 1 lingură
- mirin 1 lingură
- zahăr pudră 1 lingură
- mustar Dijon 1 linguriță
- praf de usturoi un ciupit bun
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă împreună ingredientele sosului. Aruncați varza cu un praf bun de sare și o stoarcere de suc de lămâie.
-
Pasul 2
Îndepărtați escalopurile de porc, astfel încât acestea să fie uniforme și cu grosimea de aproximativ 1cm. Se pudrează cu făina, se învelește în ouă apoi se acoperă cu pesmet.
-
Pasul 3
Încălziți un bazin de ulei superficial într-o tigaie antiaderentă. Se prăjește escalopurile timp de 3-4 minute de fiecare parte, până când sunt crocante și aurii.
-
Pasul 4
Prăjește pâinea până se face ușor aurie. Întindeți 4 felii cu maion, adăugați o escalopă, apoi lingurați peste un sos de tonkatsu. Adăugați niște varză, apoi restul de pâine prăjită, întindeți cu mai multă maionă, dacă doriți. Tăiați capetele, tăiați-le în jumătate și serviți cu restul sosului tonkatsu.
Informatii nutritionale
- Kcals 833
- Gras 24.2g
- Saturează 3.1g
- Carbohidrați 108g
- Zaharuri 19.2g
- Fibră 6.6g
- Proteină 42,5g
- Sare 3.2g