Tipul bucătăriei:
Lămâi conservate
- face 6
- Uşor
Lămâile conservate sunt disponibile în majoritatea supermarketurilor mai mari, dar sunt foarte ușor de făcut și acasă. Ele pot fi folosite într-o mulțime de feluri de mâncare diferite, dar sunt folosite predominant în bucătăria nord-africană. Se vor păstra până la un an fără frigider.
Urmează această rețetă de lămâi conservate, apoi citește și ghidul nostru despre ce să faci cu lămâile conservate.
Ingrediente
- sare de mare grosieră 250 g
- lămâi 12, 6 sferturi dar tot unite la fund
- boabe de piper negru 8
- anason stelat 3
- foi de dafin 3
Metodă
-
Pasul 1
Puneți puțină sare în fiecare lămâie și puneți-o din nou în formă. Pune-le într-un borcan mare sterilizat, stratificat cu sare, foi de dafin, boabe de piper și anason stelat pe măsură ce mergi. (Pentru sterilizare se spala in apa fierbinte cu sapun, se clateste si se da la cuptor la 140c/ventilator 120c/gaz 1 timp de 15 minute.) Se toarna peste zeama de lamaie (daca nu este suficient lichid de umplut, se pune apa) apoi sigileaza. Dați borcanului o întoarcere la fiecare câteva zile pentru a redistribui sarea și lăsați 4-6 săptămâni.