Tipul bucătăriei:
Mango la gratar cu crema de mascarpone cu ghimbir
- serveste 4
- Uşor
Răsfățați-vă cu mango la grătar, servit cu cald, cu o pufă de cremă de mascarpone cu ghimbir. Ornați cu o mână de fistic, apoi relaxați-vă și savurați acest răsfăț dulce.
https://youtube.com/watch?v=NPremHnkWM8%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- ghimbir tulpină 2 bile, plus 2 linguri de sirop din borcan
- mascarpone 250 g
- rădăcină de ghimbir 1 lingurita rotunjita, rasa fin
- lapte 2 lingurite
- zahăr pudră 2 lingurite
- mango 3
- zahăr Demerara 1 lingură sau mai mult dacă mango nu este foarte dulce
- unt sărat 20 g
- portocale 1
- fistic decojit nesărat mana, tocata pentru ornat
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă ghimbirul tulpină cu siropul, mascarpone, ghimbirul proaspăt, laptele și zahărul pudră.
Se da la rece pana la servire.
-
Pasul 2
Scoateți cei doi obraji ai mangoului, apoi tăiați părțile rămase din jurul pietrei.
Tăiați fiecare obraz în 2-3 felii lungi, în funcție de cât de mare este mango-ul dvs. Îndepărtați pielea.
Se aseaza intr-o tava de copt, se presara usor cu zahar, se unteaza cu unt si se stoarce peste sucul portocalei.
-
Pasul 3
Se pune tava de copt pe raftul de sus al cuptorului si se grata pana cand mango se coloreaza pe alocuri, in jur de 8-10 minute, ungendu-se la jumatate.
-
Pasul 4
Se serveste fierbinte cu o praf de crema de ghimbir si presarata cu fistic.
Informatii nutritionale
- Kcals 530
- Carbohidrați 48,8g
- Proteină 4.5g
- Gras 36.3g
- Sare 0,26g
- Saturate 21.2g
- Fibră 5.4g