Tipul bucătăriei:
Mango și cardamom shrikhand
- serveste 4
- Uşor
Shrikhand este un desert tradițional indian făcut din iaurt strecurat. Această rețetă de mango și cardamom shrikhand joacă pe aromele clasice indiene cu un topping crocant de fistic.
Ingrediente
- iaurt natural 500 g
- şofran o ciupitura
- zahăr pudră 140 g
- verde sau cardamom sau păstăi 1 lingurita, seminte macinate
- Mango 1 coaptă, curățată și tăiată cubulețe
- boabe de fistic 2 linguri, prăjite și tocate
Metodă
-
Pasul 1
Puneti iaurtul intr-o bucata de muselina si asezati intr-o sita peste un vas. Se lasa 6 ore sau peste noapte sa se scurga si sa se ingroase. Se pune sofranul intr-un vas cu un strop de apa clocotita si se lasa 5 minute. Adăugați iaurtul strecurat, zahărul și cardamomul și amestecați.
-
Pasul 2
Puneți cea mai mare parte din mango în fundul a 4 borcane sau pahare, puneți deasupra amestecul de iaurt și terminați cu mai mult mango și fistic.
Informatii nutritionale
- Kcals 333
- Carbohidrați 56.2g
- Proteină 9.2g
- Gras 8.2g
- Sare 0,4g
- Fibră 2g
#Mango #și #cardamom #shrikhand