Tipul bucătăriei:
Marmeladă de whisky
- face 4 borcane
- Puțin efort
Să-ți faci propria marmeladă merită cu siguranță efortul, mai ales dacă o îngrășești cu un strop de whisky
Încercați această rețetă de marmeladă de whisky, apoi consultați și rețeta noastră clasică de marmeladă.
Ingrediente
- portocale de la Sevilla
- zahăr alb conservant sau granulat
- lămâie 1, suc
- whisky 4 linguri (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați portocalele în jumătate și stoarceți sucul printr-o sită într-un castron mare, adunând sâmburi și sâmburi. Tăiați coaja de portocală în bucăți de lățimea și lungimea care vă plac în marmeladă. Adăugați bucățile în suc pe măsură ce le tăiați, apoi adăugați suficientă apă rece pentru a acoperi complet coaja. Legați sâmburele și sâmburi într-o bucată de muselină și aruncați-le și în apă. Lasă peste noapte.
-
Pasul 2
Turnați totul într-o tigaie mare, aduceți-l la fiert și gătiți timp de 2-3 ore, sau până când coaja este suficient de moale încât să se zdrobească atunci când o apăsați. Dacă nu gătiți suficient coaja, nu se va mai înmuia și veți ajunge la marmeladă de mestecat. Adăugați mai multă apă pentru a menține nivelul ridicat.
-
Pasul 3
Când coaja este moale, strecurați-o și măsurați lichidul. Vrei aproximativ 1 litru, așa că mai adaugă apă dacă ai nevoie. Aruncați muselina cu sâmburi în ea.
-
Pasul 4
Puneți lichidul, coaja, zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță foarte mare și largă sau într-o tigaie pentru conservare și încălziți ușor în timp ce amestecați pentru a dizolva zahărul. Îndepărtați orice gunoi, apoi fierbeți până când marmelada ajunge la 105/106C pe un termometru pentru zahăr. În acest moment ar trebui să formeze o băltoacă pe o farfurie răcită, care se încrețește când împingi degetul prin ea. Dacă nu se întâmplă, continuați să fiarbă și îndepărtați gunoiul până când o face. Opriți focul, adăugați whisky-ul, dacă îl folosiți, și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
-
Pasul 5
În timp ce marmelada fierbe, sterilizează 4 borcane (aproximativ 400 ml fiecare) și capace spălându-le și uscându-le la cuptorul mic. Când marmelada s-a odihnit timp de 10 minute, puneți-o în borcane (folosește o pâlnie pentru gem dacă aveți) și puneți capacele.
Informatii nutritionale
- Kcals 41
- Carbohidrați 10.1g
- Fibră 0,1g
- Proteină 0,1g