Tipul bucătăriei:
Mousse de ciocolata cu lapte cu fagure
- serveste 6
- Uşor
Cum poți rezista acestor oale minunate de desert umplute cu mousse de ciocolată decadentă și fagure crocant deasupra? Pregătește-te din timp și gătește-l în frigider pentru a-ți impresiona oaspeții la petrecere
Încercați acest mousse de ciocolată cu lapte, apoi verificați mousse-ul nostru clasic de ciocolată, prăjitura mousse de ciocolată, mousse-ul vegan de ciocolată și mai multe rețete de mousse de ciocolată.
Ingrediente
- zahar granulat 5 linguri
- sirop auriu 2 linguri
- bicarbonat de sodiu 1 lingura
- 30% ciocolata cu lapte 200 g
- galbenusuri de ou 4
- crema dubla 150 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face fagure, încălziți ușor zahărul granulat și siropul auriu într-o cratiță grea până când zahărul se topește, apoi fierbeți amestecul până devine un caramel adânc, auriu.
Se amestecă bicarbonatul de sodiu (acest lucru va face să facă spumă), apoi se toarnă rapid pe o foaie de copt unsă cu ulei, se pune pe o masă de tocat și se răcește.
-
Pasul 2
Topiți ciocolata cu lapte și amestecați ușor gălbenușurile. Bateți ușor smântâna dublă și amestecați în amestecul de ciocolată. Bateți albușurile spumă până se întăresc și amestecați în amestec.
-
Pasul 3
Rupeți fagurele în bucăți mici și îndoiți cea mai mare parte în mousse. Se toarnă în pahare de sticlă sau căni de ceai și se lasă la frigider pentru 2-4 ore. Presărați deasupra fagurele rămase.