Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de mousse de ciocolata si amaretto

Mousse de ciocolată și amaretto

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de mousse de ciocolată și amaretto vine de la Bernardi’s, Londra. Este ușor de făcut, dar are un gust delicios – excelent pentru divertisment


Încercați acest mousse de ciocolată și amaretto, apoi verificați mousse-ul nostru clasic de ciocolată, prăjitura mousse de ciocolată, mousse-ul de ciocolată cu avocado și mai multe rețete de mousse de ciocolată.

Ingrediente

  • 70% ciocolată neagră 170g
  • ouă 4, separate
  • amaretto 150 ml
  • portocale 1, cu coajă și 2 linguri de suc
  • mascarpone 200 g
  • fulgi de migdale 20 g, prăjită

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți ciocolata într-un castron termorezistent peste o tigaie cu apă clocotită (asigurați-vă că nu atinge apa). Se răcește puțin. Albusurile se bat spuma intr-un castron curat pana ajung la varfuri moi. Se toarnă amaretto în ciocolata topită răcită, se adaugă gălbenușurile de ou și se amestecă.

  • Pasul 2

    Adăugați 1 lingură mare de albuș în amestecul de ciocolată și amestecați bine. Adăugați încet albușul rămas în 2 reprize, pliând cu grijă (pentru a vă asigura că nu pierdeți niciuna dintre bulele de aer) în amestec cu o lingură mare de metal.

  • Pasul 3

    Împărțiți amestecul între 4 pahare sau pahare Martini și lăsați-l la rece cel puțin 6 ore.

  • Pasul 4

    Bateți coaja și sucul de portocale în mascarpone și turnați cu lingura peste mousse-ul răcit. Se presară peste migdalele prăjite pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 664
  • Gras 50g
  • Saturate 28.7g
  • Carbohidrați 17g
  • Fibră 4.7g
  • Proteină 13.3g
  • Sare 0,2g
.
#Mousse #ciocolată #și #amaretto
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *