Skip to content

Tipul bucătăriei:

14840

Mousse de feta batuta cu toast melba

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Un canape minunat sau un aperitiv ușor pentru o cină elegantă. Este nevoie de câteva minute pentru a pregăti și arată întotdeauna frumos în farfurie. Sfecla roșie ar funcționa bine acest fel de mâncare, dacă doriți să o îngroșați puțin


Ingrediente

  • feta Bloc de 100 g, bine scurs și uscat cu hârtie de bucătărie
  • lămâie 1, suc
  • brânză moale cuva de 200 g
  • arpagic o grămadă mică, tăiată
  • frunze amestecate cam 2 pumni
  • nuci 50g, prajite si tocate marunt
  • ulei de masline
  • melba toast sau biscuiti sau paine crocante a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se sfărâmă feta în blender sau robot de bucătărie. Adăugați 1⁄2 sucul de lămâie și amestecați până se omogenizează, apoi adăugați brânza moale cu 1⁄4 linguriță de sare și amestecați din nou până la omogenizare. Se amestecă majoritatea arpagicului și se răcește până când este gata de servire.

  • Pasul 2

    Chiar înainte să vă așezați să mâncați, aruncați frunzele, nucile, sucul de lămâie rămas și 1 lingură ulei de măsline cu niște condimente. Adăugați o grămadă mică la fiecare dintre cele 8 farfurii de pornire. Folosiți o linguriță sau două pentru a forma o quenelle sau o bucată de mousse de feta pentru a se așeza și pe fiecare farfurie, apoi împrăștiați cu arpagicul rămas. Serviți cu pâine prăjită melba, biscuiți sau pâine crocantă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 168
  • Gras 16.1g
  • Carbohidrați 0,6g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 5g
  • Sare 0,8g
#Mousse #feta #batuta #toast #melba
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *