Tipul bucătăriei:
Mousse de feta batuta cu toast melba
- serveste 8
- Puțin efort
Un canape minunat sau un aperitiv ușor pentru o cină elegantă. Este nevoie de câteva minute pentru a pregăti și arată întotdeauna frumos în farfurie. Sfecla roșie ar funcționa bine acest fel de mâncare, dacă doriți să o îngroșați puțin
Ingrediente
- feta Bloc de 100 g, bine scurs și uscat cu hârtie de bucătărie
- lămâie 1, suc
- brânză moale cuva de 200 g
- arpagic o grămadă mică, tăiată
- frunze amestecate cam 2 pumni
- nuci 50g, prajite si tocate marunt
- ulei de masline
- melba toast sau biscuiti sau paine crocante a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se sfărâmă feta în blender sau robot de bucătărie. Adăugați 1⁄2 sucul de lămâie și amestecați până se omogenizează, apoi adăugați brânza moale cu 1⁄4 linguriță de sare și amestecați din nou până la omogenizare. Se amestecă majoritatea arpagicului și se răcește până când este gata de servire.
-
Pasul 2
Chiar înainte să vă așezați să mâncați, aruncați frunzele, nucile, sucul de lămâie rămas și 1 lingură ulei de măsline cu niște condimente. Adăugați o grămadă mică la fiecare dintre cele 8 farfurii de pornire. Folosiți o linguriță sau două pentru a forma o quenelle sau o bucată de mousse de feta pentru a se așeza și pe fiecare farfurie, apoi împrăștiați cu arpagicul rămas. Serviți cu pâine prăjită melba, biscuiți sau pâine crocantă.
Informatii nutritionale
- Kcals 168
- Gras 16.1g
- Carbohidrați 0,6g
- Fibră 0,5g
- Proteină 5g
- Sare 0,8g