Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de omleta cu kedgeree cu eglefin afumat

Omletă Kedgeree

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Kedgeree este un fel de mâncare clasic de orez curry, fulgi, pește afumat și ouă fierte. În această versiune, am actualizat clasicul, înlocuind ouăle fierte cu o omletă pentru a înveli Kedgeree.


Ingrediente

  • file de eglefin afumat aproximativ 250g
  • lapte 400 ml
  • ceapă 1, tăiat cubulețe
  • ulei de floarea soarelui
  • curcumă 1 lingura
  • Mazăre congelată 100 g
  • pastă de curry korma 2 linguri
  • orez pilau fiert ½ pungă
  • ouă 4
  • pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
  • chutney de mango, felii de lămâie și o salată cu frunze a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți peștele într-o tigaie confortabilă, astfel încât laptele să-l acopere. Acoperiți cu un capac și aduceți ușor la fiert. Imediat ce laptele începe să clocotească, stingeți focul și lăsați peștele acoperit timp de 5 minute.

  • Pasul 2

    Prăjiți ceapa în 1 lingură ulei până devine moale, apoi adăugați turmericul. Adăugați mazărea, pasta de korma și orezul și gătiți aproximativ 5 minute, până se încălzește. Scoateți peștele din lapte, îndepărtați pielea și oasele și tăiați-l în bucăți. Se amestecă prin amestecul de orez.

  • Pasul 3

    Bateți două ouă o dată cu 1 lingură de pătrunjel tocat și asezonați. Încălziți 1 linguriță de ulei într-o altă tigaie și faceți o omletă subțire. Când oul s-a întărit, pune jumătate de kedgeree în omletă înainte de a se plia. Repetați cu celelalte ouă și cu restul de kedgeree.

  • Pasul 4

    Serviți cu o praf de chutney de mango, felii de lămâie și o salată cu frunze.

Informatii nutritionale

  • Kcals 618
  • Gras 30.6g
  • Saturate 9.3g
  • Carbohidrați 33.3g
  • Fibră 6.6g
  • Proteină 49.1g
  • Sare 4.1g
#Omletă #Kedgeree
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *