Tipul bucătăriei:
Omletă Kedgeree
- serveste 2
- Uşor
Kedgeree este un fel de mâncare clasic de orez curry, fulgi, pește afumat și ouă fierte. În această versiune, am actualizat clasicul, înlocuind ouăle fierte cu o omletă pentru a înveli Kedgeree.
Ingrediente
- file de eglefin afumat aproximativ 250g
- lapte 400 ml
- ceapă 1, tăiat cubulețe
- ulei de floarea soarelui
- curcumă 1 lingura
- Mazăre congelată 100 g
- pastă de curry korma 2 linguri
- orez pilau fiert ½ pungă
- ouă 4
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 2 linguri
- chutney de mango, felii de lămâie și o salată cu frunze a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți peștele într-o tigaie confortabilă, astfel încât laptele să-l acopere. Acoperiți cu un capac și aduceți ușor la fiert. Imediat ce laptele începe să clocotească, stingeți focul și lăsați peștele acoperit timp de 5 minute.
-
Pasul 2
Prăjiți ceapa în 1 lingură ulei până devine moale, apoi adăugați turmericul. Adăugați mazărea, pasta de korma și orezul și gătiți aproximativ 5 minute, până se încălzește. Scoateți peștele din lapte, îndepărtați pielea și oasele și tăiați-l în bucăți. Se amestecă prin amestecul de orez.
-
Pasul 3
Bateți două ouă o dată cu 1 lingură de pătrunjel tocat și asezonați. Încălziți 1 linguriță de ulei într-o altă tigaie și faceți o omletă subțire. Când oul s-a întărit, pune jumătate de kedgeree în omletă înainte de a se plia. Repetați cu celelalte ouă și cu restul de kedgeree.
-
Pasul 4
Serviți cu o praf de chutney de mango, felii de lămâie și o salată cu frunze.
Informatii nutritionale
- Kcals 618
- Gras 30.6g
- Saturate 9.3g
- Carbohidrați 33.3g
- Fibră 6.6g
- Proteină 49.1g
- Sare 4.1g