Skip to content

Tipul bucătăriei:

Pâine crocantă cu susan, ceapă primăvară și sare de mare

Pâine crocantă cu susan, ceapă primăvară și sare de mare

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8
  • Uşor

Această rețetă de pâine crocantă cu susan, ceapă primăvară și sare de mare este foarte ușoară. Se face un lot mare, dar rămân crocante timp de secole într-o cutie ermetică. Sunt bune cu brânză, pateu, hummus sau avocado. Este o rețetă simplă de înjumătățit. Doar măsurați o linguriță de drojdie din plicul dvs.


Ingrediente

  • zahăr 1 lingura
  • ulei de susan
  • fulgi de sare de mare 1 linguriță + 1 lingură grămadă
  • drojdie cu acțiune rapidă 7 g pliculet sau 2 linguri
  • făină de secară măcinată cu piatră 250 g, plus puțin în plus
  • făină de speltă 100 g
  • făină de pâine albă tare 50 g
  • seminte de susan 4 linguri
  • ceapa verde 8, feliate cât se poate de fin

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă 275 ml apă fierbinte, 1 linguriță zahăr și 1 lingură ulei de susan. Amestecați 1 linguriță de fulgi de sare de mare, drojdia și făina într-un castron, apoi turnați lichidul și amestecați până la un aluat lipicios. Frământați în bol timp de un minut – până când devine omogen – apoi acoperiți cu niște folie alimentară și lăsați cel puțin 2 ore la temperatura camerei. Aluatul va crește puțin, într-un mod stâncos, dar nu vă așteptați la o minge mare de aluat umflat.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Împărțim aluatul aproximativ în optimi. Tapetați o tavă de copt cu o foaie de copt și, folosind mai multă făină de secară, întindeți câte de subțire, câte o optime pe rând. Nu vă faceți griji pentru formă. Se împrăștie peste câteva semințe de susan, ceapă primăvară feliată și 1/2 linguriță de fulgi de sare de mare și se răstoarnă o dată pentru a împinge toate bucățile în aluat. Folosiți o furculiță pentru a înțepa găuri peste tot aluatul – nu sări peste această etapă, este important să ajutați pâinea să se usuce și să devină crocantă. Coaceți pâinea timp de 10 minute, apoi, folosind un clește, întoarceți pâinea și coaceți încă 5 minute, până devine crocantă pe ambele părți.

  • Pasul 3

    Repetați cu aluatul rămas – dacă puteți încăpea două pâini crocante pe o foaie de copt o dată, puteți reduce timpul de gătire la jumătate – dar nu rulați sub rularea pentru a le încăpea, trebuie să fie cât mai subțiri posibil. Dacă coaceți două tăvi odată, pâinea crocantă de jos va dura mai mult să se gătească și s-ar putea găti neuniform – părțile laterale tind să fie gata înainte de mijloc dacă pâinea se gătește într-un ritm mai scăzut, mai lent. Pâinile pot fi așezate în straturi una peste alta în timp ce le întindeți pe foile lor de hârtie, dar lăsați-le să se răcească nestivuite pentru a nu se înmoaie prin condens.

  • Pasul 4

    Păstrați pâinele crocante răcite într-o tavă ermetică, rupând biscuiți mai mici pentru a le mânca timp de 2 săptămâni.

Informatii nutritionale

  • Kcals 224
  • Carbohidrați 35.5g
  • Proteină 6.4g
  • Gras 4.7g
  • Sare 2.5g
  • Saturate 0,7g
  • Fibră 6.6g
#Pâine #crocantă #susan #ceapă #primăvară #și #sare #mare
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *