Skip to content

Tipul bucătăriei:

Naan încrustat cu semințe de susan

Pâine naan cu susan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 10
  • Puțin efort

Fă-ți propria pâine de la zero. Acompaniamentul ideal pentru orice fel de mâncare cu curry, acest naan este ridicat la un nivel cu stropirea semințelor de susan


Căutați o rețetă de pâine naan? Încercați această versiune clasică sau verificați răsturnările noastre, cum ar fi un naan ușor cu ciuperci și pâine naan cu brânză. Avem și multe mai multe rețete fabuloase de pâine plate.

Ingrediente

  • făină simplă 500 g
  • zahăr pudră 1 lingura rotunjita
  • sare 1 lingura
  • praf de copt 1 lingura
  • lapte 220ml-240ml
  • ulei vegetal 4 linguri
  • seminte de susan 8 linguri, amestecate alb-negru
  • unt 2 linguri pentru servire

Metodă

  • Pasul 1

    Cerne ingredientele uscate împreună. Amestecați laptele și uleiul. Faceți un godeu în centrul ingredientelor uscate și turnați lichidul.

    Amestecați încet aluatul lucrând din centru și încorporând făina de pe marginile fântânii, astfel încât să aveți un aluat neted, moale.

    Se framanta bine 8-10 minute, adaugand putina faina daca aluatul este prea lipicios. Se pune intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop umed si se lasa la loc cald sa se odihneasca 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge grătarul și pune o foaie grea de copt pe raftul superior al cuptorului.

  • Pasul 3

    Împărțiți aluatul în 10 bile și rulați fiecare în formă de lacrimă mare. Se presara peste semintele de susan si se presara in aluat cu mainile umede.

    Pune naans-ul pe foaia de copt fierbinte și pune la grătar doar 1-2 minute sau până când devin aurii și s-au umflat. Se unge cu unt și se servește fierbinte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 299
  • Gras 12.5g
  • Saturate 3g
  • Carbohidrați 42.3g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 6.9g
  • Sare 0,73g
#Pâine #naan #susan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *