Tipul bucătăriei:
Panna cotta de cocos cu mango caramelizat
- serveste 6
- Uşor
Această frumoasă panna cotta este o răsturnare a versiunii tradiționale italiene, cu aromele asiatice răcoritoare de nucă de cocos și mango. Puteți cumpăra așchii de nucă de cocos prăjită de la magazinele naturiste și de la supermarketurile mari. Mango Alphonso are o aromă dulce, de vanilie. Dacă nu sunt în sezon, puteți folosi orice soi de mango
Faceți această panna cotta cu nucă de cocos și mango, apoi verificați panna cotta de vaniliepanna cotta cu fructul pasiunii, panna cotta de ciocolată albă și altele Rețete de deserturi în stil italian. Pentru mai multe sfaturi de experți, citiți ghidul nostru de rețete pe cum se face panna cotta.
Ingrediente
- frunze de gelatina 5
- crema dubla 500 ml
- lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
- zahăr tos auriu 75 g
- Alphonso sau alți mango mici 3, decojite
- zahăr pudră 4-6 linguri
- așchii de nucă de cocos prăjită o mână
Metodă
-
Pasul 1
Se pun frunzele de gelatina intr-un bol, se acopera cu apa rece si se lasa la macerat 5-10 minute.
-
Pasul 2
Se încălzește smântâna dublă și laptele de cocos într-o tigaie chiar sub punctul de fierbere. Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă.
-
Pasul 3
Scurgeți frunzele de gelatină și stoarceți orice exces de apă. Se adaugă la smântâna fierbinte și se amestecă până se dizolvă complet. Împărțiți amestecul între 6 recipiente de budincă de metal de 150 ml sau ramekine, răciți apoi acoperiți ușor cu folie alimentară și răciți peste noapte până când se fixează.
-
Pasul 4
Înmuiați fiecare lighean de budincă într-un vas cu apă fierbinte, slăbiți marginile și întoarceți fiecare panna cotta pe o farfurie.
-
Pasul 5
Tăiați obrajii de pe fiecare mango și marcați carnea într-un model încrucișat. Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu-înalt. Înmuiați partea de carne a fiecărei bucăți de mango în zahăr tos și puneți, cu zahărul în jos, în tigaia fierbinte și gătiți aproximativ 1 minut până se caramelizează. Scoateți din tigaie și serviți cu panna cotta și puțină nucă de cocos prăjită.