Tipul bucătăriei:
Panna cotta de cocos cu salsa de mango
- serveste 6
- Uşor
Acest desert clasic italian de smântână întins ușor cu gelatină primește o întorsătură tropicală prin infuzarea cremei cu nucă de cocos și acoperirea cu o salsa de mango și fructul pasiunii.
Faceți această panna cotta cu nucă de cocos cu salsa de mango, apoi consultați-ne panna cotta de vaniliepanna cotta cu fructul pasiunii, panna cotta de ciocolată albă și altele Rețete de deserturi în stil italian. Pentru mai multe sfaturi de experți, citiți ghidul nostru de rețete pe cum se face panna cotta.
Ingrediente
- crema dubla 450 ml
- Crema de nuca de cocos 400 ml (sau cumpărați 3 cutii de 160 ml)
- bucăți proaspete de nucă de cocos 85 g, tocat grosier
- ulei de floarea soarelui putin sa ungem formele
- foi de gelatină din frunze 4
- zahăr tos auriu 100 g, plus 1 lingura de servit
- mango 2 mari, coapte
- tei 2, ambele sucate plus coaja de la 1
- zahăr pudră 1 lingura
- fructul pasiunii 2, copt
- așchii de nucă de cocos prăjită o mână de servit, dacă vrei
Metodă
-
Pasul 1
Puneți cremele și bucățile de cocos într-o tigaie. Se aduce usor la fiert, apoi se lasa deoparte sa se raceasca si se infuza cel putin 1 ora.
-
Pasul 2
Unge ușor interiorul a 6 forme de dariole sau budincă cu ulei de floarea soarelui. Înmuiați gelatina în apă rece. Cerneți amestecul rece, cremos într-o tigaie nouă, adăugați zahărul tos și încălziți, amestecând, până când zahărul s-a dizolvat. Scurgeti foarte bine gelatina inmuiata si amestecati in crema pana se dizolva. Împărțiți amestecul între forme, lăsați-l să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți și răciți peste noapte.
-
Pasul 3
Pentru a face salsa, tăiați și tăiați obrajii cărnosi de la fiecare mango. Tăiați pulpa din jurul pietrelor și amestecați până la un piure cu sucul de lămâie și 1 lingură de zahăr pudră. Se amestecă piureul cu pulpa din fructul pasiunii, coaja de la 1 lime și mango tăiat cubulețe.
-
Pasul 4
Înmuiați fiecare dariole în apă clocotită pentru o secundă pentru a se slăbi, apoi întoarceți fiecare panna cotta pe o farfurie. Acoperiți cu așchii de nucă de cocos și serviți cu salsa de mango.
Informatii nutritionale
- Kcals 812
- Gras 69,5g
- Carbohidrați 40,8g
- Fibră 3.4g
- Proteină 6.3g
- Sare 0,1g