Tipul bucătăriei:
Papacoco (bavaroise à la papaye)
- serveste 4
- Uşor
În Caraibe, o bavaroise a ajuns să însemne o băutură de fructe lăptoasă (și adesea alcoolică) – destul de diferită de desertul cremos și fructat bavarois, care este pus cu gelatină. Cele mai populare arome sunt socorul, papaya și guava
Această rețetă de cocktail din Caraibe vine de la Creole Kitchen de Vanessa Bolosier (Pavilion, 25 GBP). Consultați, de asemenea, pina colada, punch-ul cu rom, cocktailul zombi și mai multe rețete de cocktail-uri cu rom.
Ingrediente
- papaya 2 mari coapte, tăiate la jumătate și semințele scoase
- lapte de nucă de cocos 600 ml
- rom alb agricole sau rom alb 400 ml
- scorțișoară măcinată o ciupitura
- extract de vanilie 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați carnea de papaya cu laptele de cocos într-un blender, apoi turnați printr-o sită într-un bol. Se adauga romul, scortisoara si vanilia si se amesteca.
-
Pasul 2
Se transferă într-un shaker și se agită bine sau se toarnă într-o cană mare și se bate puternic. Pune niște cuburi de gheață în fiecare pahar și toarnă cocktailul. Bea imediat, înainte ca papaya să înceapă să se separe de lapte.